10 saker att veta om carmax

Det verkar bara lämpligt eftersom CarMax är landets största bilförsäljare att vi tar en stund att undersöka begagnad bils superhandlare och dess inverkan på branschen. Ska du köpa en begagnad bil från CarMax? Kanske dessa fakta, presenterade i ingen särskild ordning, hjälper dig att bestämma.

Den största återförsäljaren av begagnade bilar

Enligt sin webbplats är CarMax, Inc. landets största återförsäljare av begagnade bilar. Företaget, som var banbrytande inom begreppet superbutik för begagnade bilar, öppnade sin första butik i Richmond, Virginia, 1993.

En av fördelarna med storleken är att du kan få begagnade bilar, mot en avgift, från en plats till en annan billigare än att köra dit själv. CarMax driver för närvarande 126 butiker med begagnade bilar på 63 marknader. Under de tolv månaderna som slutade den 12 februari 28 säljte företaget 2013 447,728 begagnade bilar och sålde 324,779 XNUMX grossistfordon på våra auktioner i butiken.

Bra ställe att arbeta

2013 utsågs CarMax till ett av Fortunes ”100 bästa företag att arbeta för” för nionde året i rad.

Säljer "yngre" begagnade bilar

CarMax riktar sig till begagnade bilar som är en till sex år gamla. Du kommer inte att hitta clunkers här. CarMax tävlar mot certifierade begagnade begagnade bilar som erbjuds hos traditionella franchiserade begagnade bilhandlare (dvs. nya bilhandlare som säljer begagnade bilar).

Carmax-bilar ej certifierade begagnade

CarMax erbjuder ett program som heter CarMax Quality Certified, vilket i vissa avseenden liknar en tillverkares certifierade förut ägda program men har skillnader.

De är likadana genom att varje CarMax begagnad bil genomgår en inspektion på mer än 125 poäng inklusive:

  • motor och transmission, samt kyl- och bränslesystem
  • bromsar, fjädring, styrning och drivaxlar
  • belysning, el, värme och luftkonditionering
  • kropp och interiör, plus alla instrument och reglage

Där de skiljer sig är utökad täckning vanligtvis standard med certifierade begagnade bilar som säljs av tillverkarens återförsäljare. Du måste betala mer för ett program som heter MaxCare Extended Service Plan, vilket CarMax säger kan anpassas för att möta dina körvanor.

Carmax garanti

Utan extra kostnad har varje CarMax begagnad bil en begränsad garanti. Enligt CarMax "täcker det alla dina fordons viktiga system och hundratals delar inifrån och ut." Det är i 30 dagar i de flesta stater, utom i Connecticut där det är 60 dagar och Massachusetts där garantin sträcker sig till 90 dagar. Bo nära gränsen till en av dessa två stater? Det kan vara värt att köra det extra avståndet för ett utökat skydd.

Du kan skicka tillbaka din begagnade bil

Anta att du upplever "köparens ånger" och inte gillar din begagnade bil. På CarMax kan du returnera den, förmodligen problemfri, men du måste agera snabbt. Returfönstret är fem dagar. CarMax är smart att erbjuda denna policy eftersom de vet att få kommer att returnera en bil efter fem dagar efter att ha gått igenom besväret med att köpa den. Köparnas ånger inträffar vanligtvis efter en månad.

Carmax köper begagnade bilar

CarMax säger att det köper någon begagnad bil oavsett ålder, skick, märke eller körsträcka även om du inte köper en begagnad bil från CarMax. Utvärderingar tar cirka 30 minuter och om du bestämmer dig för att sälja betalar företaget dig på plats. Förvänta dig dock inte att få ett bra pris. CarMax vill tjäna pengar. Vad du får är bekvämligheten med att snabbt sälja din begagnade bil.

Carmax-auktioner begagnade bilar

Men bara till registrerade återförsäljare. Alla de begagnade bilarna den köper som inte är en till sex år gamla måste säljas någonstans. CarMax vet att marknaden för begagnade bilar för äldre begagnade bilar är stark. Det är en lönsam del av sin verksamhet. Det genomför auktioner i 25 stater regelbundet.

Ingen prissättning

Vad du ser på fönsterklistret är vad du ska betala. Kanske kan du få ett pris att komma ner under vissa omständigheter men 99 procent av tiden ska du betala klistermärkepriset. CarMax är ganska enkelt. Du får ett fast pris på din inbyte och ett fast pris på den bil du köper. Det finns ingen manipulation av siffrorna bakom kulisserna.

Flexibel finansiering

Här är en annan bra sak om CarMax. Du får välja den finansiering som passar dig. Kunden sitter med en säljrepresentant, slår in siffrorna och får sedan se inom kort tid den finansiering som erbjuds. Det är ganska enkelt och betyder inget att göra med en ekonomichef.