Vilka är de potentiella nackdelarna med denna in-fiction-lösning för en varierande spelargrupp?

4

Den här frågan är ett barn av Potential problem med att köra en stor och varierande grupp i DW , ger jag full bakgrund där, men den viktiga delen är att jag förväntar mig att vara GMing a Dungeon World-kampanj som kommer att ha en kärngrupp på 3-5 vanliga spelare, men andra folk kommer att vara intresserade av att gå med i en session, kanske tillbaka, men inte göra det till varje session.

Den här frågan handlar särskilt om min fiktionhantering av det här tillståndet.

Min idé att utjämna sådana gruppfluktuationer i fiktion är att alla datorer är anställda / medlemmar / konsumenter av en dungeonering gilde / klubb / uppdragsföretag / tavern. Jag försöker hålla idén som mer av ett ramverk så att jag kan låta spelarna fylla i själva arrangemanget.

En spelare visas inte för sessionen? Deras karaktär återhämtar sig fortfarande från det slag som de tog ut på trollkullen i förra veckan.

Upptagen med jobbet? På ett annat uppdrag som tilldelats av högre ups.

Ny spelare? Ny hyra till organisationen, en av deras obligationer kan vara skyldig till en annan dator för att hjälpa dem att bli anställda.

För detta ändamål planerar jag att den första sessionens fängelsehopp är någon form av rekryterings- / initieringsmöjlighet för den här organisationen, särskilt eftersom jag förväntar mig att den första sessionen har en större grupp, så att de mest skulle kunna rekryteras.

Fråga

Vilka är de förutsägbara (för dem med mer erfarenhet i DW / andra PbtA) nackdelar med denna in-fiction-lösning för en chaotiskt roterande spelare?

Är det bättre att komma överens om denna ram innan du börjar så att obligationer / backstories kan byggas med detta i åtanke?

    
uppsättning Will Barnwell 02.08.2018 09:10

3 svar

5

Dungeon World, går lätt

Så, en variabel gjuten från vecka till vecka, och en tanke som betyder att de måste återvända till civilisationen, eller åtminstone säkerhet, i slutet av varje session. Så du kommer förmodligen inte att bryta din session mellan faser av en bosskamp eller halvvägs genom en spänd infiltration, med förtroendet att du kan hämta sakerna rena nästa gång. Men det är nog bra om du letar efter något i formen av, säg, Wizardry där du har en stad och du har en jätte galen dungeon och Jag gör inte vet vad du behöver .

Om du gillar idén om festen som ett äventyrsföretag, skulle jag rekommendera att festen som sitt eget äventyrsföretag utforsker fängelsehålan ur egen vilja eller tar arbete för att hyra, snarare än att nödvändigtvis vara en del av något större företag . På det sättet finns det inte detta presumt tryck utifrån som människor kan ta emot och människor kan ta skyldigheter eller inte som det passar dem. Obligationer kommer redan att fungera för att samla människor - du behöver inte en "och din lönecheck" ryttare.

Om du är engagerad i regelbunden gammal tvivelvis säker dungeon-krypning, snarare än halvvägs genom en actionscene, kan du få ett slut på sessionen att flytta om att dra ur dungeonet tidigt. Jag har haft lite framgång med den här:

When you beat a hasty retreat from the dungeon, everyone picks a favorite item they found and a favorite stat. Then:

If you have someone with +2 Int to map your way out, take +1.

If you have someone with +2 Wis to keep an eye out for hazards, take +1.

If you have someone with +2 Str to lead the way through the heavy obstacles, take +1.

If you have someone with +2 Dex to quickly manipulate the light obstacles, take +1.

If this isn't your first time in this part of the dungeon, take +1.

If you've got a guide, or someone else's well-drawn map, take +1.

If there's someone you have to guide, or something complicated to carry because of size or fragility, take -1.

For each of you carrying more than half your load (round in your favor), take -1. You may voluntarily abandon loot to take yourself under this limit.

Now roll (just once for the whole party) to see what happens on your way back to safety.

On a 7-9, each of you chooses: abandon your favorite treasure or mark a debility in your favorite stat. On a 6-, both.

On a 10+, each of your chooses: lose all your other treasure or mark a debility in a different stat of the GM's choice. On a 12+, also choose: the GM will tell you something interesting about your favorite treasure, or take +1 ongoing in your favorite stat until the next time you Make Camp.

Och när du byter människor i kan du delta i den fina gamla Apocalypse World-traditionen av kärleksbrev, som är anpassade rörelser avsedda att visa tidens gång för ett tecken. Såsom:

Dear Fletcher,

So you spent some time out hunting! Great! Tell me what you were stalking and where it lives, then roll +WIS. This counts as tracking, if Rockjaw can help with that. On a 10+, all three. On a 7-9, pick two. On a 6-, pick one, but it can't be the last one:

 • You take out your quarry and bring back a trophy. I'll roll treasure depending on how dangerous it got and run the conversion by you.

 • You take note of (or perhaps notes of) interesting features of the trail and your quarry. Bank 3-preparation about this creature and climate. You can spend it when it makes sense.

 • You don't take it on the chin, starting off hit for the monster's damage and a debility of your choice.

Love and kisses, your GM

    
svaret ges 02.08.2018 17:01
3

Detta är i grunden plottet på Fairy Tail . Tillbaka i mina 3,5 dagar brukade jag vara äventyrare på dessa guilder. (20-30 spelare, 3 DM i en 180 spelare association). I RPG-världen kanske du vill titta på västra marscher : .

Fördelar:

 • Awesome för en-shot.
 • Fantastiskt mot PVP.
 • Awesome om en spelare vill DM lite (Inget behov av DMPC eller annat).
 • Enastående om en spelare vill prova ett annat tecken utan att förlora sin "main".
 • Fix "Så du är i en krog och du möter några killar och du går upp för livet och döden."
 • Om det finns lagdöd, kan en annan gruppsök vara att hitta kroppar (för att skydda lik och varför inte återföra dem till guilden för återanpassning).
 • Det är lättare att köpa eller sälja magiska saker.
 • Kort på pengar? Vad sägs om låna lite till guilden.

Nackdelar:

 • Inte så bra för lång historia bågar, ja din långa historia båge är själva guilden. Vad händer om Guildägaren är okänd? Vad händer om han är BBEG alla dagar lång? Vad händer om du faktiskt letar efter oändligt stenaktigt föremål för hans handske för att döda hälften av universum? Vad händer om han är en drake? etc.
svaret ges 02.08.2018 11:20
2

Din idé verkar utmärkt för att hantera ditt utbytesproblem.

Det enda problemet jag ser är att det skjuter mot en "questing" (eller uppdragsdriven) stil av fiktion, vilket gör byggandet av berättelsebågar svårare (och även bandet mellan bågar).

Och ja det bästa är att skapa specifika med din grupp, 8 kreativa sinnen kan säkert komma med bra idéer:)

    
svaret ges 02.08.2018 09:55

Läs andra frågor om taggar