Does Darwin göra det tillbaka till serierna, och hur?

6

I X-men första klass ser vi ett tecken som heter Darwin, som kan anpassa sig till alla situationer som det verkar, förutom att svälja en energiboll. Därefter dör han.

Jag undrade efter filmen , hur gör han det tillbaka till serierna? Det verkar konstigt att karaktären skulle skapas för filmerna och bli dödad av med sådan storhet.

    
uppsättning AncientSwordRage 25.02.2012 11:14

2 svar

13

Darwin (Armando Muñoz) skapades av författaren Ed Brubaker för mini- serie X-Men: Deadly Genesis (2006). Han visas först i issue # 2 av 6-problemet mini. Denna mini-serie avslöjade att Darwin tillsammans med några andra mutanter var en del av ett interimistiskt X-Men-lag skapat mellan scenerna Giant-Size X-Men # 1 (1975). Miniserien var en retcon av tidigare etablerade händelser.

I originalkontinuiteten som publicerades i Giant-Size X-Men # 1, våren 1975 skickades de ursprungliga X-Menna (Cyclops, Beast, Angel, Iceman, Marvel Girl / Jean Gray, tillsammans med Polaris och Havok) på ett uppdrag till ön Krakoa, endast för att bli attackerat och besegrat av ön själv (vilket visade sig vara sentient). Cyclops kunde fly och informera professor X om resten av hans lags fångst. Professor X rekryterade sedan ett nytt team av mutanter för att delta i Cyclops på ett räddningsuppdrag. Dessa mutanter var Wolverine, Storm, Nightcrawler, Colossus, Banshee, Sunfire och Thunderbird. Denna berättelse markerade det första utseendet på Storm, Nightcrawler, Colossus och Thunderbird, och är också när Wolverine gick med i X-Men.

Den stora avslöjningen av 2006-mini-serien, som retroaktivt ändrade kontinuiteten, var att efter att Cyclops ankom, gick professor X till en grupp unga mutanter, skyndade ut sin träning genom att krama den in i deras noggins med sin telepati och sedan skickade dem ut på kort tid. Denna serie inkluderade Darwin, Vulcan, Petra och Sway. Alla dödades av Krakoa, ledande professor X för att sedan rekrytera Wolverine, Storm, etc.

Darwin, med sin anpassningsförmåga, upptäcktes som levande under händelserna av Deadly Genesis som sattes i modern kontinuitet. Darwin gick sedan till X-Men för en uppdrag till rymden , hjälpte till i deras fight mot Hulk i World War Hulk , och så småningom hittade ett hem med X-Factor Investigations i serietidningen < em> X-Factor ( Utgåva # 31 , 2008).

Darwin skrivs ut av X-Factor i 2011 , men i en öppet sätt som innebär att han kommer att återvända som en del av en kommande storyline.

Och en anteckning om X-Men: Första klassen och alla andra tecknade tecknade tecknade filmer och filmer: Tecknade filmer och filmer baserade på superheltteckningar är nästan aldrig avsedda att avbilda strikta anpassningar av källmaterialet eller de speglar bitar av kontinuitet. De väljer alltid och väljer ibland olika element för att bilda en ny helhet. De enda undantagen till det jag kan tänka på är Watchmen och Sin City-filmerna. När det gäller X-Men: First Class , är nästan ingenting som presenteras i den filmen detsamma som vad som hände i serierna.

  • Professor X och Magneto träffade på ett sjukhus utomlands
  • Professor X blev krämplad i en strid med främlingen Lucifer
  • Moira MacTaggert var en nobelprisvinnande forskare, inte en CIA-agent
  • Banshee är irländsk och också märkbart äldre än de flesta andra X-Men
  • Havok är Cyclops yngre bror
  • Beast är den enda medlemmen i första klass som ingår i seriens första klass
  • Mystique och professor X har ingen historia tillsammans
  • Riptide, Angel och Azazel är inte medlemmar i Hellfire Club
  • Emma Frost fick inte förmågan att bli diamant till 2001

Jag kunde fortsätta och fortsätta. Inget av detta ändrar det faktum att Första klassen är en fantastisk film.

    
svaret ges 27.02.2012 20:54
3

Jag tror att Darwin har varit en mindreårig, sällan använt karaktär i serierna i åratal. Några länkar:

Jag är ganska säker på att jag såg honom första hand i några äldre serier som jag har läst ... men jag har ingen aning om vilka.

När det gäller specifikt efter filmen är jag inte uppdaterad nog för att veta om han har varit i några serier under de senaste åren. Men i allmänhet har filmerna inte varit en del av den huvudsakliga komiska kontinuiteten, så det finns ingen anledning till att han inte borde vara i en serietid nu.

Nu, om författarna vill använda honom i en annan film, borde de korrekt förklara varför han inte är faktiskt död.

    
svaret ges 27.02.2012 06:53

Läs andra frågor om taggar