Can en karaktärsskötsel som han inte är skicklig i?

6

Jag börjar en ny 4e kampanj och jag hjälpte en av killarna i min grupp, Marc, med sin CS (han är ny i spelet och det här är hans första tecken). Vi stod upp för att välja sina magiska saker (vi börjar på nivå 3) och Marc, som spelade en ranger, föreslog +1 Razor pansar (som bara fungerar för vapenspansar). Bortsett från kompetensfrågan skulle det vara perfekt för hans karaktär. Fram till nu har jag i de olika spelen som jag spelat in inte funnit att någon i min grupp har använt någon rustning som de inte var skickliga i och jag insåg idag att jag inte faktiskt vet vad konsekvenserna av att inte vara skicklig i rustning är.

I princip har jag tre frågor:

 • Kan en karaktär ha på sig och använda rustning som han inte är skicklig i?
 • Om så är fallet, är han på något sätt missgynnad av det?
 • Om inte, vad är det till och med pekarskapet?
 • Och ja, jag är väl medveten om att jag bara kan gunga mig ut genom att säga "Tja, rustning är inte den enda sorten av rustning med rakhyvelförtrollningen, läderrustningen har det lika bra", men för att det här är en fråga om de underliggande reglerna och inte något speciellt omständigheter det kommer utan tvekan att ha framtida applikationer för mig.

      
  uppsättning Tom Dacre 03.05.2017 18:00

  1 svar

  16

  Player's Handbook, page 212

  If you wear armor you're not proficient with, it makes you clumsy and uncoordinated: You take a -2 penalty to attack rolls and to your Reflex defense.

      
  svaret ges 03.05.2017 18:07

  Läs andra frågor om taggar