Bok (er) om en förfallande / post-apokalyptisk USA, där några tonåringar fångas av en bikerbana som ligger i en djurpark

16

Det skrevs på engelska. Jag läste några av detta senast 2014 senast i British Columbia, Kanada när jag var i gymnasiet i grad 6-7. Det kunde ha varit en serie, eller en bok. Jag kommer inte ihåg omslaget. Huvudpersonerna är unga vuxna, och så var boken troligen för unga vuxna.

Inställningen är en post-apokalyptisk / tungt resursdränerad värld, med berättelsen som äger rum i USA. Jag tror inte att författaren förklarar varför världen har gått nedförsbacke. Regeringen behåller knappt någon kontroll, men många ställen är vilda.

Jag kommer ihåg några olika scener.

  • I början, eller kanske början av andra i en serie böcker, går tecknen samman med en muromgärdad gemenskap, de ångrar det, och nu planerar de att springa genom kloderna. De har lite argument om att lämna någon som inte är lämplig att resa, eller som inte vill lämna. När den samhället upptäcker att de flyr, sätter de snabbt en grupp i för att jaga efter dem i skogen. En medlem i sökgruppen beskrivs kortfattat som "gung-ho" Jag tycker att det var första gången jag såg ordet på papper. De jagade huvudpersonerna delas upp i två grupper, som lyckas fly. De planerade att träffas vid Salt Lake City i det fallet tror jag.

  • På en senare scen med en grupp av tre huvudpersoner (2 man, 1 kvinna) använder en eller båda manliga karaktärer upp en massa mat, inklusive en fågel han dödats för att ha en Thanksgiving-fest i deras grottskydd. Den tredje kvinnan är glad över firandet, men frågar också deras hållbarhet. De reser senare på vägen.

  • I en senare scen fångas de föregående tre av en bikergäng som har bott i en zoo. Banans ledare är som en kung. De flesta av djuren har redan ätits av gänget. De planerar att mata de två fångade männen till alligatorerna medan honan blir en av slavarna till gängets ledare. De tar henne för att ha smink och olika kläder på sig. En annan slavflicka ger henne ett tips "att inte gråta" när han våldtar henne, för "han hatar det".

  • På en annan plats går den andra gruppen av två huvudpersoner (1 man, 1 kvinna) genom en stad (Salt Lake City kanske) och en fredsbevarare frågar dem varför de inte är i skolan. Pojken är orolig för att de inte har ett pass. Han ligger till vakten att de är "unga älskare som nyligen har blivit förlovade". Fredsbevararen känner lite sympati och låter dem gå.

uppsättning Afez 08.08.2017 10:29

0 svar

Läs andra frågor om taggar