Road resa från Storbritannien till Rumänien & Mobildata

3

Jag gör en vägresa från Storbritannien till Rumänien i sommar men jag har inte en GPS. Jag vill använda Google Maps på min iPhone. Hur kan jag få mobildata (jag har en mobil i Storbritannien)? Jag vill naturligtvis undvika roamingavgifter, men skulle det verkligen innebära att jag skulle behöva få ett SIM-kort för varje land jag går igenom? Eller är det kanske ett annat sätt att göra det?

    
uppsättning 17.05.2016 11:24

2 svar

3

Det finns olika offline-kartlösningar för iOS. Jag använder dem baserat på openstreetmaps som osmAnd . Med dessa typer av appar kan du ladda ner kartor för de områden du avser att besöka, antingen före handen eller på platser där wifi-åtkomst är tillgänglig. Sök i appbutiken för "offline-kartor" för att se andra möjligheter.

    
svaret ges 17.05.2016 11:28
1

För mobila data - per den 30 april 2016, av EU lag kan du bara betala ett litet överskott (+ € 0,05 / mb) på vad du normalt skulle betala. Från den 15 juni 2017 kommer detta att gå vidare till en extra kostnad från vad du normalt skulle betala. Det är inte klart för mig om detta inkluderar medföljande protokoll, texter och dataförmåner som en del av ett månatligt avtal eller en ökning av incitamenten. Så om du är nöjd med dessa priser kan du använda ditt befintliga kontrakt.

Alternativt kan du söka en mobilleverantör som redan behandlar hela EU som detsamma som Storbritannien utan några ramar. Tre är de mest kända av dessa i Storbritannien (och de täcker mer än bara EU!), Men en snabb google-sökning (och din kommentar) indikerar att Tesco Mobile också erbjuder denna tjänst.

Naturligtvis, @ Berwyns förslag om att bara ladda ner kartorna innan du går är också användbart.

    
svaret ges 18.05.2016 11:08

Läs andra frågor om taggar