Skulle tid i turbojetflygplan vara loggad som komplex?

7

Jag diskuterade med en kollega om vilket flygplan som kvalificerar sig för loggning av komplexa tidpunkter. Vi diskuterade huruvida den tid som flyger turbojetflygplan i turbulens som är kvalificerad som komplex enligt reglerna. Det är förmodligen irrelevant på den tiden i en karriär, men min tolkning är att turbojetflygplan inte är komplexa. 14 CFR 61.1 definierar ett komplext flygplan eftersom man har en infällbara landningsredskap, flikar och en styrbar stigningsskruv. Det fortsätter att ge några bestämmelser för kontrolldatorn eller FADEC, men det nämns fortfarande drivrutiner. I turbojetflygplan ställer du justerat gasen, även om det finns många datorkontrollerade variabler som ändras i motorn.

Medan det inte är en jet, har den enskilda turbopropflygplanet Daher-Socata TBM 900 en singeldragningskvadrant och en automatiskt styrd propellern. Det anses fortfarande komplext enligt reglerna, trots att det inte finns någon hävarm för att justera propet och det är fortfarande komplext. Jag ger detta exempel bara för att det har en enda gaspedal och är fortfarande komplex.

Jag skulle gärna få mer tolkningar om turbojetflygplan är tekniskt komplexa enligt definitionerna på 14 CFR 61.

    
uppsättning ryan1618 11.11.2015 14:52

2 svar

2

Komplexa betyg gäller endast för flygplan med propellrar, så någon typ av jetflygplan är per definition inte komplex.

    
svaret ges 11.11.2015 18:11
0

Turboprops områdekomplex, säkerligen på grund av växeln och flikarna.

När det gäller stiftet har det givetvis vissa stöthandtag, men många enfasiga FADEC-system har elektriska stötfångare. När det gäller 2-hävstångssystem, som TBM och PC-12, finns det en villkorspaket som verkligen kontrollerar stödet, även om det bara är i vissa flygregimer.

Se Vad händer villkoret i turboprops kontroll?

    
svaret ges 14.03.2016 16:28

Läs andra frågor om taggar