Vår att använda örttextrakt eller eteriska oljor i drycker

3

Vad jag försöker göra är att göra en drink som heter "Tarhun". Det är i sitt väsentliga dragragon-extrakt socker, vatten och citronsaft. Jag kan inte hitta färskt dragon, så jag måste använda antingen oljebaserat tarragon-extrakt eller torkat ört.

Vid ett extrakt - hur skulle man skapa en emulsion med essentailoljan (eller ett oljebaserat extrakt) för en drink? Om du bara sätter en droppe i vatten kommer det inte att blandas - det kommer att förbli en enda droppe olja.

    
uppsättning data 07.06.2015 03:02

1 svar

2

Socker kommer att binda med essentiell olja, så att du kan producera en smaksatt sirap som du kan använda för att söta drycken i stället för socker. Det här är en vanlig praxis i dryckesproduktion, eftersom en sirap är mycket snabbare att integrera än torrsocker.

För ett typiskt enkelt sirap recept, kombinerar du lika delar vatten och socker och värmer dem tills sockret löses. Med ett smakutdrag lägger jag vanligen extraktet till sockret, låt sockret absorbera extraktet, tillsätt sedan vattnet och fortsätt som normalt. Du måste experimentera med mängden extrakt för att uppnå önskad smaknivå.

Håll den resulterande sirapen i en lufttät behållare i kylskåpet; det kommer att hålla i minst ett par veckor. Om du ökar till två delar socker till en del vatten (ibland kallad "rik enkel sirap") eller tillsätt en liten mängd alkohol, får du mycket längre hållbarhet.

Ditt andra alternativ är att binda oljan med något annat emulgeringsmedel; äggvita används vanligen i cocktails för att kunna bilda stabila, tjocka skum (som bara är en emulgering av luft i vätska). Nackdelarna med att använda äggvita är att det är svårt att mäta i små portioner, det kommer att förändra konsistensen och smaken av din dryck något, och du måste agitera (dvs. skaka) drycken för att emulgera proteinerna i ägget .

    
svaret ges 07.06.2015 20:34

Läs andra frågor om taggar