Kan du komma in i Schengenområdet utan en returbiljett?

11

Jag flyger från USA till Schweiz med en enda biljett. Jag kommer också att flyga från Schweiz till Spanien och reser runt i Europa men jag har ingen returbiljett eftersom jag inte är säker på vilket land jag kommer att avgå från. Skulle detta vara ett problem för flygbolagen?

Jag flyger genom American Airlines och Iberia.

    
uppsättning user12009 04.03.2014 21:42

3 svar

14

Ankomst till ett land för ett "besök" utan retur (eller pågående) biljett ökar vanligtvis misstanken för invandringsofficerarna. De kanske tror att du inte faktiskt avser att lämna. Flygbolagen ansvarar för din returtransport om du nekas inresa till ett land, så flygbolaget har intresse att undvika att du blir vägrat tillträde till destinationen. Därför kan flygbolaget kräva att du har en retur eller pågående biljett innan du går ombord på ditt flyg.

Vid denna tidpunkt bör du ringa ditt flygbolag och bekräfta att din behörighet är ombord på planet. Om de kräver att du köper en annan biljett, kan du köpa en helt återbetalningsbar framtida biljett och sedan återbetala den senare (efter ditt flyg). Jag har varit tvungen att göra detta en gång tidigare och om du har tillräckligt med utrymme på ett kreditkort är det inte så mycket.

    
svaret ges 04.03.2014 21:57
12

När du anländer till Schengenområdet som icke-EES-medborgare behöver du inte bevis på vidareresor, utan bevis på "medel för livsuppehåll ... för återvändande till ditt ursprungsland eller transitering till ett tredje land i vilket du är säker på att bli antagen "(Schengengrenskoden, artikel 5). En vidare- eller returbiljett skulle givetvis också uppfylla detta krav, men pengar för att köpa en biljett efter inresa till Schengenområdet är också tillräckligt.

Som andra har föreslagit kan det dock vara en bra idé att kolla med flygbolaget om de har ytterligare krav.

    
svaret ges 05.03.2014 16:12
-2

Flygbolagen kommer inte att bry sig. Tjänstemännen i ankomstlandet kan dock.

Jag har gjort det här två gånger till Europa. När du går in vill tjänstemännen veta hur länge du kommer att vara "i [deras land]". Svar sanningen, som i ditt fall måste vara några veckor eller så.

Den enda gången jag hade problem var när jag cyklade till Kanada, jag sa "Jag vet inte hur länge jag kommer att vara här." Självklart ett dåligt svar.

    
svaret ges 05.03.2014 23:19