Var var Saoirse mor och varför lämnade hon i slutet i Song of the Sea?

8

Sången av havet var ganska fantastisk för både barn och föräldrar, fantastiskt ritade och animerade. Mycket rörande men märkligt lämnar en dålig smak i slutet som det nästan tycktes grymt hur mamman agerade.

Mor Selkie (jag kommer inte ihåg hennes namn) i slutändan av filmen dyker upp på kanten av stenjättens strand efter att ha gått mystiskt i havet i flera år. Hon ägnar särskild uppmärksamhet åt Saoirse som verkar helt och hållet ignorera Ben och Conor för det som kände sig som en relativ evighet emotionellt sett tills de äntligen gav dem rätt uppmärksamhet.

Jag fick helt enkelt inte var hon var hela tiden under försvinnandet och varför hon inte kunde stanna. Hon var inte av denna värld men vad menade det? Varför började hon en familj då Conor kände till detta? Verkar grymt att göra en sådan sak.

Mycket oroande i en så vacker film.

    
uppsättning Jason Sebring 22.03.2015 04:20

8 svar

3

Jag vet vad du menar. Den delen satt inte heller rätt med mig heller. Jag var tvungen att tänka på det ett tag.

Att vara "inte av denna värld": Bronagh är en älva, och älvorna / Deenashee är explicit separerade från människor, förutom för Saoirse, vem är halv människan. Deenashee minskas och fångas av en värld som inte längre tror på dem. När Saoirse befriar dem, ser de större och levande ut, och de ledde genast till sitt sanna hem, en annan värld som heter Tír na nÓg. Av någon anledning, före denna punkt var det bra för älvor att leva i den mänskliga världen och till och med blanda sig med människor. När Saoirse sjunger sin sång, frigör den dem, men det betyder också att de måste lämna vår värld, och det inkluderar Bronagh. Kanske var det därför som Bronagh sjöng på så sätt. Hon ville stanna hos sin familj.

Varför startade hon en familj med Conor: Hennes första barn var mänskligt, så kanske hon tyckte att det var en bra chans att alla hennes barn skulle vara samma sätt. Men hennes dotter visade sig vara en selkie, och för Saoirse säkerhet var Bronagh uppenbarligen att föda i vattnet. Oavsett anledning kunde hon inte komma tillbaka till landet någonsin igen. I de olika versionerna av selkie-berättelsen, när selkien gör hennes oundvikliga återkomst till havet, återkommer hon aldrig. På så sätt följer filmen folktalsexemplet.

Så jag tror inte att hon var grym alls. Hela historien är en metafor centrerad kring en familj med en avliden förälder. Fairies är kopplade till spöken i många folklore. Nu när Bronagh återkommer, är hennes ögon stängda. Hon är som sover medan hon interagerar med Saoirse. Sömn är ofta en eufemism för döden. Det är först efter att Ben börjar ringa henne att hon vaknar. Kort sagt är min personliga förklaring att hon är död, åtminstone den mänskliga världen. Men eftersom hon är en Deenashee, lever hon fortfarande på ett sätt, men minskat som alla andra feer. Således måste hon gå vidare till Tir na NOg.

    
svaret ges 30.03.2015 00:35
4

Jag tror att jag äntligen förstod varför deras mamma gick in i havet och aldrig återvände.

I folkloren måste en selkies män dölja sin frus kappa, eftersom havsanslutningen var så stark om deras fru skulle hitta sina rockar, skulle de återvända till havet, aldrig att återvända. Kanske visste Bronagh det här varför hon inte bär på sig kappan och håller den långt bort, så att hon inte skulle bli frestad, men närmar sig saoires födelse (med saoirse som halv selkie) var de förmodligen komplikationer som hotade både mor och född barn så hon hade inget annat val än att lägga på sin kappa för att föda i havet. En gång en selkie igen, kunde Bronagh förmodligen inte motstå havet, vilket var anledningen till att hon inte återvände, inte ens för barnen. I folklore är havsansökningen så stark att även selkiemödrar lämnar sina familjer när de tar hand om sina kläder.

    
svaret ges 03.05.2015 13:36
4

Jag tror att mamman dog i förlossningen och det är därför hon aldrig återvände. Alla folklore är en parallell av Bens liv. Macha häxan är Bens mormor, Seanachai är färjemannen, Machaleer (jätten) är Bens pappa. Macha försökte underlätta sin sons oförtröstliga sorg på ungefär samma sätt som Bens mormor försöker hjälpa hennes son att avsluta sin sorg genom att visa att den som bor i fyren omger sig i det förflutna och dess sorg. Ben vänder sig till fantasi som ett sätt att klara sin mors död, förlåta sin syster för det han ser som att ta sin mamma bort från honom och väcka sin pappa från sin sorg att leva i det förflutna. Jag tror att den här typen av dubbla historia var avsedd av författarna. Om du tittar upp Yeats-dikten som citeras i början av filmen kommer du att se att det handlar om ett barn som vänder sig till fantasi eftersom hjärtat och besväret hos världen är för mycket för att han ska bära eller förstå:

Stolen Child, by W.B. Yeats

Where dips the rocky highland
Of Sleuth wood in the lake
There lies a leafy island
Where flapping herons wake
The drowsy water rats
There we've hid our fairy vats
Full of berries
And of Reddest Stolen Cherries.

Come away oh human child
To the waters and the wild
With a fairy hand in hand
For the world's more full of weeping
Than you can understand

Where the wave of moonlight glosses
The dim grey sands with light
By far off the furthest roses
We foot it all the night
Weaving olden dances
Mingling hands and mingling glances
Till the moon has taken flight
To and fro we leap
And chase the frothy bubbles
Whilst the world is full of troubles
And is anxious in it's sleep

Come away oh human child
To the waters and the wild
For the world's more full of weeping
Than you can understand

Where the wandering water gushes
From the hills above glen car
In pools among the rushes
That scarce could bathe a star
We seek for slumbering trout
And whispering in their ears
Give them unquiet dreams
Leaning softly out
From ferns that drop their tears
Over the young streams

Come away oh human child
To the waters and the wild
For the World's more full of weeping
Than you can understand

Away with us he's going
The solemned eyed
He'll bear no more the lowing
Of the calves on the warm hillside
Or the kettle on the hob
Sing peace into his breast
Or see the brown mice bob
Round and round the oatmeal chest

Come away oh human child
To the waters and the wild
For the world's more full of weeping
Than you can understand

For he comes, the human child
To the waters and the wild
With a faery hand in hand
For the world is more full of weeping
Than you can understand

    
svaret ges 11.05.2015 20:43
2

Filmen visar Bronaghs hår blir vit, som Saoirse gjorde när hon blev sjuk till döden. Bronagh var döende. Det verkar som att hon var tvungen att återvända till havet, eller dog i födseln, eller vändes till sten av Machas ugglor. Det är inte förrän Saoirse sang släpper ut feerna som Bronagh är befriad.

Förmodligen var det Saoirse unika, del mänsklig och del selkie, som gjorde det möjligt för henne att avlägsna de två världarna. (I folklore måste hybrider alltid välja.) Det kan väl ha varit Bronaghs avsikt för sin familj hela tiden. Hon verkar veta att hon skulle behöva lämna, eller dö, vid Saoirse födelse, och så beredde hon Ben att ta sin plats.

    
svaret ges 01.04.2015 19:51
1
Selkies, om de vet var deras kläder är, får stanna kvar på land i endast sju år, och då måste de återvända till havet eller de kommer att dö. Jag vet inte hur länge hon hade varit med Conor innan Ben föddes, men Bronach, mamman, höll på att säga att hennes tid var uppe. Vad som är ovanligt är att hon fick komma tillbaka i slutet för att se sin familj.

    
svaret ges 20.11.2015 21:22
1

För att lägga till svaret på alexwlchan kan Yeats-dikten också läsas på ett annat sätt - i irländsk folklore, när ett barn blev sjuk och dog, sägs det att Faeries bar barnet och ersatte det med döda faeriebarn. Yeats dikt hänvisar till denna gamla tro - barnet i dikten bär inte bara av sig fantasi, utan till döden, varför "världen är mer full av gråt än vad du kan förstå."

Allt detta härigenar vidare till tanken på filmens fantastiska kvaliteter som efterliknar verkliga världsfolk och händelser. Genom att sätta Yeats-dikten i början av filmen hänvisade skaparna till att händelserna i filmen kan läsas som en metafor.

    
svaret ges 03.12.2015 08:20
1

Selkier fick endast stanna kvar på (mänsklig) torrmark i 7 år. Brons fick lämna (kanske det hade varit 7 år för henne) men Saoirse kunde stanna ytterligare 7 år. Skulle hon ha druckit om hennes mamma födde henne i havet? Hur som helst beror historien på att Saoirse 7: e födelsedag glädjas med glädje: hon är 7 men kan vara kvar på landet, en present till sin mänskliga familj från sin selkie mamma.

    
svaret ges 08.07.2016 05:38
0

Som jag förstod, efter att hon födde Bronagh somnade. Det var sången som vaknade upp henne (liksom alla som vändes till sten eller fångad) men vid den tiden måste hon återvända till Tir na Nog med de andra farierna. Det var inte grymhet från Bronagh, men från ödet.

    
svaret ges 31.01.2016 15:42

Läs andra frågor om taggar