Där borde jag installera bypasskanalen och humidistaten på ett helt luftfuktare

2

Vart ska jag installera bypasskanalen och humidistaten hos en hel luftfuktare om luftfuktaren installerades på returlinjen? Jag har Honeywell Model # HE120A1010 Drum hela hus luftfuktare. Och jag har 3 zoner i huset.

    
uppsättning mike424 30.05.2017 14:57

1 svar

2

Inloppskanalen kommer från den uppvärmda lufttillförseln - så i princip närmaste närmaste plats kan du få det före någon av dina zoner (för att säkerställa att det kommer luft när som helst ugnen är på, oavsett zon).

Humidistat kan gå någonstans det kan känna av fuktighet, men många har en sond som är konstruerad för att hålla fast i en kanalens luftflöde. Om det är monterad på kanalen, är det normalt att placera det i returluftsluften före luftfuktaren: detta ger en god total känsla av fuktighetsnivåer i huset. För det mesta kommer huset mestadels att ha en jämn fuktighetsnivå, men temperaturen kan påverka luftfuktigheten, så om det finns rum / områden med signifikant olika temperaturer kan de ha en annan nivå.

Här är min inställning, som referens:

Jaganvändeendelav5"halvstyv flex-kanal och ett par justerbara armbågar.

Initialt använde jag den fuktistat som visas här, men jag har sedan bytt till att ha den kontrollerad av min termostat, som automatiskt justerar fuktigheten utifrån utetemperaturen för att hålla den så hög som möjligt utan att få kondens på fönstren.

Om det kom med en sadelventil, gör du själv en tjänst och släng den i papperskorgen. Du måste släcka vattnet på ett par gånger per år och sadelventilerna misslyckas (genom att läcka och / eller stänga av) efter ett halvt dussin cykler. Köp en anständig messing fjärdedagsventil med komprimeringsfitting som är stor för vad som helst som du använder.

    
svaret ges 30.05.2017 16:08