How att utforma en chefskamp för en stor grupp utan massor av minions?

2

Mina spelare nästa session kommer att kämpa mot en drake motståndare. Det jag är orolig för är att ha spelarna gäng på chefen.

Jag vill inte översvämma i massor av minions, den ideala kampen skulle vara en utmanande en där chefen är ensam mot festen.

Vilka delar kan jag använda för att få chefen att kämpa intressant och utmanande utan minions?

Gruppen har 5 ~ 6 tecken plus fem samma NPC-enheter som är med dem.

    
uppsättning Mindwin 11.04.2018 04:09

1 svar

5

Beroende på partiets nivå i förhållande till draken är det troligtvis lämpligt för festen att "gå upp" på festen men jag förstår att det du inte vill ha är att festen ska mobba draken och ta den ner för snabbt och leder till ett otillfredsställande möte.

Baserat på detta finns ett antal taktik som du kan använda för att se till att mötet är utmanande.

Flygande och andningsvapen

En av de stora styrkorna av drakar är deras flyghastighet. Att hålla draken i luften medan andningsvapnet laddas och sedan slår partiet med fly-by-attacker gör det svårt för festen att svärja draken. Kom ihåg att draken är en mycket intelligent fiende, de kommer att hålla sig i luften om de ser en fördel i det.

Lair Actions

Om du har en vuxen eller forntida drake så kommer de att ha lätta handlingar.

Om spelarna kämpar med en drake i sitt lager (något draken kommer att vilja ordna) så finns det ett antal lagspel som de kan använda för att öka utmaningen för spelare. De viktigaste här för att undvika att bli mobbade kommer att använda effekter som begränsar spelarnas rörelser (t.ex. den gröna drakens gripande rötter som kan begränsa dem) eller som försvårar dem på ett annat sätt (t.ex. den gröna drakens förtrollande dimma)

Skrämmande närvaro

Återigen, om du har en vuxen eller en gammal drake så kommer de att ha skrämmande närvaroåtgärden där varje varelse av drakens val som ligger inom 120 meter av draken och medveten om den måste lyckas med en DC 16-visdomsbesparande kasta eller bli rädd för 1 minut.

Det här kan effektivt ta spelare eller NPC ut ur matchen tills de kan göra deras räddning och kommer att göra ett bra jobb att tunna festen.

Legendariska åtgärder

De legendariska handlingarna av vuxna och forntida drakar erbjuder fler möjligheter för draken att hantera skador mellan sina varv. Nyckelfunktionen här för att undvika att mobbas av datorerna är åtgärdsfunktionen:

Wing Attack (Kostnader 2 åtgärder). Draken slår sina vingar. Varje varelse inom 10 meter från draken måste lyckas med en DC 22-smidighetskryssning eller ta 15 (2d6 + 8) bludgeoningskador och bli knockad benägen. Draken kan då flyga upp till hälften av sin flyghastighet.

Detta gör att draken kan slå alla närliggande fiender och fly från svåra situationer och som en legendarisk åtgärd kan det göras i slutet av en spelare tur.

Legendarisk motstånd

Det sista verktyget i en vuxen- eller forntida drakens arsenal är att de har 3 legendariska motstånd, vilket gör det möjligt för dem att automatiskt lyckas med en misslyckad räddning.

Dessa bör sparas för att skydda draken från några effekter som effektivt skulle ta dem ur striden. Slösa inte bort dessa för att bara minska skadorna på draken, om inte skadan skulle innebära att draken dör!

Användbar läsning

För ytterligare information rekommenderar jag denna uppsättning artiklar för taktik om hur man spelar en drake effektivt: Dragon Tactics, Del 1 .

    
svaret ges 11.04.2018 17:43

Läs andra frågor om taggar