Var har alla Y-vingarna blivit borta?

24

Det finns en betydande kamp i både Kraftvakten och Den sista Jedi som kräver tung bombardemang på ett fiendemål.

I Force Awakens är det attacken på Star Killer-basen, och i The Last Jedi är det attacken på Dreadnought-klassen Star Destroyer.

Båda attackerna blir så småningom framgångsrika, men en sak som jag märkte var i båda attackerna som de skickade fighttarna inte tycktes ha rätt typ av fordon för att effektivt ta sitt mål. Anfallet på Star Killer bas användes främst X-wing fighters vars eldkraft inte verkade tillräckligt tung för att tränga in i oscillatorn, medan MG-100s verkade vara för långsam / ej manövrerbar nog för angreppen på dreadnought.

Så min första tanke var, varför inte Y-vingar ? De hade använts i stor utsträckning (mestadels 1 ) framgångsrikt under striderna Scarif, Yavin IV och Endor. De beskrivs som ett "effektivt äktenskap mellan hastighet och eldkraft", vilket skulle ha gjort kraftfullare än X-vingen och snabbare än MG-100. Det verkar som en perfekt kamp!

Så vad hände? Var tillverkaren avstängd, var andra fartyg uppgraderade för att göra Y-vingen ineffektiv, var det en out-of-the-univers anledning ....

Var har alla Y-vingarna gått? 2

1 - Ja, jag vet att Y-vingen gjorde inte dödsblåsningarna på antingen Death Star, men de var fortfarande första valet.

2 - För att läsa till denna melodi

    
uppsättning Skooba 19.12.2017 21:12

2 svar

11

Y-Wing var en gammal och väsentligen föråldrad design. Det första Rebels -segmentet i den tredje säsongen, "Steps Into Shadow" i 2 BBY, involverade att stjäla Y-Wings som skrotades och Hera ansåg dem gamla då. Den nya trilogin är inställd 36 år efter den .

    
svaret ges 19.12.2017 21:54
-1

Den ursprungliga trilogin xwings (T65 X vingar) är gamla och föråldrade. Den nya trilogin använder T70 X-vingar som är nyare, mer effektiva fighters. Om det inte finns någon nyare Y-vingemodell är förordningsutrustade T70s troligen mer användbara i dessa applikationer än föråldrade Y-vingar. BS 17-motståndsbomberarna höll också tydligt tillräckligt med bomber för att ta bort den drabbade. Jag tror inte att någon annan rebelbomber hade den kapaciteten.

    
svaret ges 25.12.2017 18:09