Vad du inte visste om Sacha Baron Cohens ”Bruno”

Under 2009 Bruno spelar komikern Sacha Baron Cohen en gay fashionista som skjuter gränserna. Det sköts mestadels som en dokumentär (som Cohens tidigare film Borat), vilket innebar att många av folket i filmen inte insåg vem de verkligen hade att göra med. Det krävde att Cohen placerade sig i ett antal obekväma och till och med farliga situationer med många irriterade människor - av vilka många inte brydde sig om Brunos sexuella läggning, hans dumma moderelaterade frågor eller hans provocerande upptåg i hans försök att förverkliga sin dröm om blir en kändis.

Här är några fakta om bruno som du förmodligen inte visste

Beräknad budget: $ 40 miljoner

Fotograferingsdatum: Filmades över 19 veckor i rad 2008

Vem är 'Bruno' ?: Sacha Baron Cohen spelar Bruno, en over-the-top, outlandish, gay österrikisk fashionista, som beskriver sig själv som "värd för den högst rankade sena modeshowen i alla tysktalande länder ... förutom Tyskland." Senare flyttar han till Amerika för att bli "den största österrikiska kändis sedan Hitler."

Skjutplatser: Los Angeles, New York City, Washington DC, Kansas, Texas, Alabama, Arkansas, London, Berlin, Paris, Milano och Israel

Bruno trivia

  • Cohen var svartbollad från Milanos modevecka med den italienska modekammaren och gick till och med så långt som att utfärda ett pressmeddelande som varnade designers för att vara på utkik efter Bruno och hans besättning. För att komma runt detta ändrade Sacha Baron Cohen och besättningen sitt utseende. Cohen kunde sedan infiltrera designern Agatha Ruiz De La Pradas modevisning genom att maskera sig som en italiensk modefotograf. En gång inuti förvandlades Cohen till Bruno, sprang förbi säkerhetsvakter och föll på landningsbanan. Besättningen fångade filmen innan Cohen drogs av scenen och arresterades. I fängelse undersöktes Cohen och ifrågasattes långt.
  • Bruno söker berömmelse och intervjuar kändisar om bland annat deras välgörenhetsaktiviteter. Bland kändisar som intervjuades ingick Paula Abdul, Brittny Gastineau och Ron Paul (som Bruno misstag för dragdrottningen Ru Paul). Bruno intervjuade också La Toya Jackson men den biten klipptes ur filmen efter nyheten om Michael Jacksons död.
  • På något sätt kunde Cohen och regissören Larry Charles övertyga chefen för Bethlehem-enheten för terroristgruppen al-Aqsa Martyrs Brigade att sitta för en intervju under vilken Bruno upprepade gånger provocerade terroristen och försökte få sig kidnappad för att bli känd. Den extremt farliga biten filmades medan Cohen och besättningen omgavs av terroristens beväpnade livvakter.
  • Enligt filmens produktionsanmärkningar kunde Bruno inte övertyga männen att ge upp sina vapen när Bruno gick på jakt med fyra män i Alabama. När en av dem fick reda på att Bruno var gay, befann sig produktionsteamet inför fyra beväpnade och arga män, varav en faktiskt riktade sin pistol mot en besättningsmedlem.
  • Bruno kunde komma in på US Army National Guard huvudkontor i Anniston, Alabama, genom att hävda att han var en personlighet i luften som ville vara inbäddad i Guard för en dag för att visa sin publik hur det var att vara en del av träningsskolan. Eftersom de yngre rekryterna visste vem Cohen var från att titta på, kunde besättningen ha blivit utsatt innan de tog bilder. Nya rekryter får dock inte tala utan att få tillstånd och därför kunde Bruno-teamet få vad de behövde innan deras riktiga identiteter avslöjades.
  • En av de farligaste stunts till film involverade burstrid och en kyss mellan Bruno och hans assistent, Lutz (spelad av Gustaf Hammarsten). Det tog besättningen två dagar - och två olika platser - för att få det de behövde. Och det tog 40 Fort Smith-poliser att hålla ut mobben så att produktionsteamet kunde fly från området utan att uthärda någon kroppsskada.

Redigerad av Christopher McKittrick