När och varför skidåkning kan inte användas

Skidkängning är en justering som görs på dina skidkängor för att åstadkomma en neutral hållning som gör att du kan stå platt på båda skidorna. Stöveln är snedställt (fästad) under bindningen för att få foten till ett neutralt läge.

Vilka förhållanden gör skidåkning inte nödvändigt?

Det perfekta villkoret för skidåkning är att ha skidorna helt platt på snön. Eftersom skidkängan är ordentligt fäst vid skidan kan du visualisera hur tippning av kängan till insidan eller utsidan får antingen insidan eller utsidan av skidan att lyfta av snön. De flesta människor har en viss grad av inneboende lutning i stövlarnas sål till knäskalans räckvidd. ''

Det vill säga att nästan alla av oss är böjda eller knäböjda i viss utsträckning, men inte nödvändigtvis i båda benen. För att få skidan att ligga platt utan att anstränga sig eller i en neutral hållning måste vi ha den kränkande stöveln eller stövlarna snedställda motsatt benets naturliga lutning.

Hur skulle jag veta om jag behöver canting?

I förhållande till skidåkning skulle den första personen i skidbacken som märkte om det finns en feljustering i din hållning förmodligen vara en skidinstruktör. Instruktörer har sett så många skidåkare med hållningsproblem att det lätt upptäcks av en visuell bedömning eller genom att titta på biomekaniken medan du åker. Om en instruktör säger att du kan behöva korrigera din inställning, tro honom och låt en ansedd startbutik göra en justeringskontroll.

Vad innebär canting-processen och vart går jag?

Hitta en ansedd startmonteringsbutik nära dig eller nära en utväg som du besöker eftersom finjustering av dina startkorrigeringar kan ta flera besök. Teknikern eller bagageutrustningen i butiken kommer att göra en justeringsprocedur för att avgöra hur långt, i grader, mitten av din knämassa är från en vinkelrät linje från mitten av din bagage. När denna skillnad är känd kan tekniker bestämma om du behöver din känga eller stövlar som inte kan få dina skidor att ligga platt.

Hur mycket ska jag förvänta mig att betala för hela processen inklusive canting om jag behöver det?

I de flesta fall ingår inriktningsproceduren och eventuella skränande arbeten i priset om du båda har gjort på samma plats. Vissa butiker debiterar dig ingenting för en justeringskontroll om du inte behöver canting-arbete, men andra kan ta ut en avgift om det är allt du behöver göra. Om du har gjort fotbäddar, förvänta dig en gratis justeringskontroll. Självhöjningen är antingen en vinklad uppbyggnad av din stövelsula eller en rakning av din stövel beroende på vilken procedur butiken erbjuder. För att inte kunna förvänta dig att betala cirka $ 100 eller mer, beroende på annat utfört startarbete.