Allt du behöver veta om industriella piercingar

Industriella piercingar är i princip vilken piercing som sträcker sig över ena sidan av örat (helix) till örat och förbinder två piercingfistlar med en extra lång bar. Den kan placeras horisontellt, vertikalt eller diagonalt och fortfarande betraktas som en industriell (eller en byggnadsställning, vilket är termen som används i vissa europeiska länder).

En industri kan inte skapas genom att ansluta två befintliga hål för håltagning eftersom hålens vinklar inte stämmer korrekt för att skapa rätt balans. Balans är extremt viktigt eftersom stress på brosket kan leda till infektion och till och med permanent deformation av örat. Det krävs en skicklig konstnär för att placera en perfekt balanserad industri.

När det är genomborrat på rätt sätt är en Industrial en rolig och attraktiv piercing. De smycken som visas är en standard Industrial bar, som bara är en extra lång rak skivstång. Det finns också många andra skivstångssorter som inkluderar spiraler och vändningar för lite extra pizazz.

Måttstorleken för varje enskild industri beror i hög grad på fälgens djup som den kommer att tränga in i varje storlek. Förutsatt att du har hittat en erfaren piercer kommer deras rekommendation att vara bäst, men standarden är vanligtvis 16 eller 14 gauge. Korrekt längd är också viktigt, som din artist bestämmer baserat på den valda placeringen av piercingen.

Med rätt anpassning, balans och eftervård kommer Industrial att läka på cirka 4-6 veckor, då kan du välja att ändra din smyckenstil. Om du stöter på några problem under läkning måste du förmodligen vänta ytterligare 2-4 veckor.