8 sätt att hålla polermedel från att flisas

Vi har alla fått det att hända: efter att ha spenderat en timme på att göra egna naglar eller spenderat en liten förmögenhet på salongen ser vi ner och inser att vår vackra manikyr har ett chip. Det är frustrerande och irriterande att se allt det hårda arbetet (och pengarna) gå till spillo.

Men med dessa enkla knep kan du förlänga din manikyrs livslängd och förhindra flis.

Börja alltid med rena naglar

När du gör dina naglar professionellt gjort, rengör de alltid dina naglar med nagellackborttagare även om du inte hade något nagellack på dem. Varför? Eftersom naturliga oljor förhindrar att nagellacket faktiskt fäster på ytan på dina naglar.

Så, svep alltid varje nagel med borttagare innan du applicerar polermedel. Cutex Nail Polish Remover är perfekt för detta.

Förbered naglar med en basrock

Polska kommer bäst att fästa vid naglar förberedda med en basrock som OPI Natural Nail Base Coat.

Tunna rockar, inte tjocka rockar

Tunnare rockar har en lägre risk för fläck än tjocka rockar. Applicera tre tunna lager polska snarare än två tjocka lager. Detta minskar torkningstiden mellan skikten och det finns mindre risk för att bubblor bryggs på naglarna om de inte torkar i tid.

Använd dessutom ett högkvalitativt nagellack som Essie eller OPI.

Polera dina nagelspetsar

Vid polering ska du också polera nagelspetsen. Detta hjälper till att minska flisningen.

Skimrande färger chip mindre

De små gnistrande partiklarna hjälper till att polera fast vid dina naglar, så om du gillar en skimrande yta är detta ännu en anledning att gå efter det.

Applicera en klar topplack

Topcoats förlänger livslängden på din manikyr. Du kan också använda baslacken som en topplack. Borsta överlacken på och runt nagelkanterna samt en extra tätning mot flisning. Prova Seche Vite Dry Fast Top Nail Coat.

Tillåt rätt torkningstid

Spikarna behöver cirka 45 minuters torktid innan du hanterar föremål, som dina nycklar eller dina skosnören. När torktiden är över, sänk ner naglarna i kallt vatten och applicera sedan lotion. Detta möjliggör en hal yta tills naglarna är helt torra.

För pedikyr, linda tårna i plastfolie om du bär andra skor än flip-flops eller sandaler.

Håll en topplack till hands

För att förlänga livslängden på din manikyr, applicera en topplack varannan dag.