Överföra en ritning från papper till duk

Låt dig inte skrämmas genom att överföra en ritning från papper till duk. Många metoder kan användas, och vissa har använts i århundraden.

Stift och kol

Om du inte är orolig för att hålla ritningen orörd kan du behandla den som en tecknad film (den gamla mästarens betydelse av ordet, inte en serietidning). Det vill säga att du kan placera ritningen på en korkbräda eller mattor, sedan ta en stift och sticka ritningen full av hål. Därefter fäster du den på duken så att den inte rör sig och "stöter" på den med kol (pulverformigt kol i lite tyg), som sedan går genom hålen och överför designen. Att ha en lärling för att pricka hålen, som en av de gamla mästarna skulle ha haft, skulle hjälpa till att behålla ditt förnuft. Du vill sannolikt också ha en mycket jämn duk för att den ska fungera bra. National Gallery i London har lite mer om detta i litteraturen om sin Leonardo Da Vinci Cartoon.

Övergångar

Du kan täcka baksidan av ritningen med kol, pastell eller mjuk penna och sedan köra en penna eller något hårt men trubbigt (till exempel en teskedhandtag) längs linjerna på ritningen på framsidan för att överföra den. Tejpa eller klippa ritningen på plats så att den inte rör sig när du överför linjerna.

Du kan köpa överföringspapper som gör samma sak (eller göra ditt eget med en mycket tunn papper som tidningspapper och kol). Om du använder något som kallas "kolpapper", se till att det är vaxfritt eller att det finns en liten chans att det kan skapa problem med att färgen fäster på duken.

Använda galler

Om originalet inte är en särskilt detaljerad ritning kan du rita ett rutnät på ritningen (eller lägga det med ett rutnät eller vika papperet för att skapa rutnätet över bilden). Sedan skalar du rutan till duken och fortsätter att rita in huvudlinjerna med ögat. Med den här metoden kan du behålla proportionerna på linjerna och funktionerna på ritningen, ett rutnät i taget. Håll originalet till hands när du börjar måla för att vägleda dig när du fyller i detaljerna. Du kan också använda en liten pensel och tunn färg för att "rita" linjerna snarare än att applicera pennlinjer på duken.

Fotoöverföring

Du kan ta ett foto av ritningen och betala någon för att skriva ut den på duk åt dig. Sedan täcker du duken med ett lager transparent akrylmedium och målar på toppen av det. Om det är en liten duk som du ska måla, kan du använda en kamera lucida eller overheadprojektor. Det finns till och med en app för det.

Summan av kardemumman

I slutändan, kom ihåg att det inte var en lycka att du fick ritningen du nu vill överföra korrekt; det beror på dina konstnärliga färdigheter. Det är inte nödvändigt att ha absolut alla teckningarna på duken för att göra den till en framgångsrik målning. En målning är inte bara en färgad ritning.