Hertz Rent2buy-program ett nytt sätt att köpa begagnade bilar

Det finns ett nytt sätt att köpa en begagnad bil - och det är något begagnade bilhandlare kanske vill överväga med sina flottor om de kan ta reda på ansvars- och regleringsfrågorna. Hertz Car Rental säljer ut sin begagnade flotta genom Rent2Buy-programmet.

I grund och botten, som Hertz förklarade i tillkännagivandet av programmet, tillåter [online] bilförsäljningsprogrammet ... kunder att boka en hyrbil som de kanske vill köpa för en tre dagars provkörning. Begagnade bilhandlare besöker www.hertzrent2buy.com och väljer den bil de valt på närmaste Hertz-plats. "

Pressmeddelandet förklarar vidare, "Kunderna har full användning av fordonet i upp till tre dagar och om han / hon väljer att köpa fordonet, behåller de helt enkelt bilen och betalar det angivna priset utan att pruta och hyran avstår. Om kunden bestämmer sig för att inte köpa bilen returneras fordonet till hyresplatsen och transaktionen behandlas som en standardhyrning med en avgift på $ 49 per dag eller en avgift på $ 99 per dag för högre fordon som Corvettes, Mercedes E-klass etc. "

Ytterligare förtydligande är att Hertz nu tar ut $ 99 för bilar som säljer för mer än $ 25,000 XNUMX, vilket inte är så högt och ger en dyr testkörning om du inte köper bilen. Du bör se om du kan utnyttja ett billigare pris genom andra specialerbjudanden.

Detta program är det bästa sättet att köpa en begagnad bil eftersom det är liten chans för köparens ånger eftersom köparen lever med den begagnade bilen i tre dagar innan han måste fatta beslutet.

fördelar

Inget tidspress

den potentiella köparen tar bilen i upp till tre dagar. Det ger köparen möjlighet att engagera bilen i de typiska dagliga körsituationerna.

Ingen åktur

Ingen säljare med på resan. Den potentiella köparen kan komma till ett beslut med att sitta i en återförsäljare och vänta på att det slutliga erbjudandet ska göras.

Grundlig inspektion

Gott om tid för en grundlig inspektion av en mekaniker. Konsumenten känner inte som om ägaren blir besvärad genom att hålla bilen borta från andra potentiella köpare.

Hyrbilar kan göra bra begagnade bilar

Det är en urban myt att alla hyrbilar missbrukas mekaniskt regelbundet. Hyrbilsföretag tappar pengar när deras bilar parkeras. Dessa fordon får regelbundet underhåll, annars blir de avlopp i botten. Jag arbetade deltid för ett hyrbilsföretag under college. Lita på mig.

Låg körsträcka

Det här är vanligtvis unga bilar (vanligtvis 24 månader eller yngre) med en hastighet på 35,000 XNUMX miles eller mindre. De har minskat betydligt i värde, vilket innebär bra besparingar för konsumenten. Plus, hyrbilar laddas vanligtvis inte med mycket extra.

Testkörningar

Hertz erbjuder gratis två timmars testkörningar, vilket kan ge en konsument en god smak av en begagnad bil i de tidiga stadierna av begagnad biljakt. Kanske överväga detta för de dyrare begagnade bilarna.

Nackdelar

Ingen prat

Hertz säger att det inte finns något prat. Dessutom måste det ge mer detaljer om utbytesbidrag.

Beslutets dag

Beslutet måste fattas när bilen returneras i slutet av tre dagar eller om hela $ 49 per dag (åtminstone) kommer att debiteras. Hertz bör ha ett villkor att en kund har upp till en vecka på sig att bestämma - särskilt för att det kan vara svårt att få ett ekonomiskt åtagande i rätt tid.

Grundläggande bilar

Hyrbilar tenderar att vara ganska lugna. Det kommer att spara pengar men det kommer också att betyda att en konsument sällan hittar begagnade bilar med alla klockor och visselpipor. Konsumenter som hittar en bil med alla prylar som de gillar kan bli förvånade över att ta bort dem innan försäljningen slutförs. Se till att den önskade utrustningen ingår.

Hertz kommer inte att ge service

Det finns en "omfattande begränsad garanti i minst 60 dagar eller 2,000 miles utan extra kostnad." En konsument kommer dock inte att kunna bygga en relation med återförsäljarens serviceavdelning. Det finns något att säga för det, även när man köper en begagnad bil.

Hertz Rent2Buy finns för närvarande i 22 delstater: Alabama, Alaska, Kalifornien, Colorado, Connecticut, Florida, Georgia, Hawaii, Illinois, Kentucky, Louisiana, Massachusetts, Michigan, Minnesota, New Jersey, New York, Nevada, Oklahoma, Oregon, Tennessee , Texas och Utah.