Finns det ett kemiskt fria, hemlagad ersättare till delhi?

1

Barnen äter kallskurvor glatt, vare sig ensamma eller i smörgåsar. Jag undviker salamis eftersom deras (mättade) fettinnehåll är iögonfallande och alarmerande, men till och med de bättre, till exempel capocollo, är fortfarande fyllda med kemikalier, med MSG, natrium erythorbat och natriumfosfat närvarande hos dem som påstår sig vara överlägsen eftersom de innehåller inget vete.

Det näst bästa alternativet är att förbereda mitt eget kött, skiv det så tunt som möjligt, och använd det. Tyvärr är det nödvändigt att frysa och tina, eftersom annars skulle investeringen vara oöverstiglig.

Vad är en klass av hemlagade kallskurvor som kan ersätta butiker som köps? Jag kan tänka på lamm, fläsk eller kyckling med långkokning, lämpligt kryddad med vitlök, olja och senap, men den resulterande smaken konkurrerar inte riktigt med deli-sektionen. Finns en hälsosam (kemisk fri) hemlagad lösning?

    
uppsättning Calaf 10.03.2017 19:01

3 svar

4

Rostbiff är relativt lätt att göra hemma och är mycket mer utsökt som lagras. Här är en bra recept från rostbiff från New York Times .

Det finns en japansk metod för att laga kyckling som heter "Torihamu", där målet är att göra kycklingen texturen och smaken av deli-skinka. Här är lite mer information och ett recept .

Delikatorns smaker är beroende av salt. Ett delikött utan salt smakar inte lika mycket. Kom ihåg att när du gör det hemma, kommer du alltid att använda mindre salt än ett tillverkade kött. Selleri salt kan också ge dig den smak du behöver.

Det finns också mycket bra recept som det här DIY Hemlagad Lunchkött .

Här är en video för att göra deli-skinka . Tricket till den deli-skinktexturen matar försiktigt i vatten och trycker sedan på.

Jag hoppas att detta var till hjälp! Lycka till dig.

    
svaret ges 10.03.2017 19:24
2

Det är säkert möjligt att göra klassiska delikött hemma. De flesta "delikött" faller i den härdade kategorin men det betyder att konserveringsmedlen fortfarande är nödvändiga för att förhindra livsmedelsburna sjukdomar som botulism. Nitrit och nitrater tillsammans med salt är de huvudsakliga hämmarna i detta fall. Hemma kan du säkert lämna ut de flesta "fyllmedel" som ofta används i kommersiellt förberedda saker.

Det finns FAR för mycket för detaljer här om kötthärdning, men det finns en mängd information tillgänglig online om allt från skinka till salami och mer. Jag uppmuntrar dig att undersöka något som kallas "Charcuterie" vilket är övningen / konsten att göra läckra kött och korv (vilket är det mest delikat köttet).

länk

Det finns också många böcker om ämnet. Av hand, flera böcker om kötthärdning och slakting är: Hela Djuret, Charcuterie: Hantverket av Saltande Rökning och Härdning, Hemproduktion av Kvalitetskvoter och Korv.

Om du inte är intresserad av att härda kött, kan det vara ett annat alternativ att röka dem: saker som rökt kalkonbröst är vanliga delikött. Återigen finns det för mycket om att röka för att lista här, men det finns så mycket information på nätet om det. Du kan antingen köpa en rökare eller skapa din egen (google "DIY-rökare"). Rökprocessen leder i allmänhet till att köttet förlorar mycket fukt, förutom att tillsätta den rökiga smaken som ska omvandla dem till något som liknar det som finns i en deli.

    
svaret ges 10.03.2017 22:36
1

Näring är utanför ämnet här och det här är typ av mellan en näring och matlagning fråga. Du kanske vill fråga en näringsriktad version av detta på health.stackexcange.com

Jag är förvånad över att du hittar smaksatt kött smakar bättre än vad du förbereder.

Min grann grillar bara ett kycklingbröst för sin dotter varje skolnatt medan han lagar mat.

Jag gillar att crock kyckling lår. För mig smakar de bättre än ett bröst i en smörgås som lite mer fuktig. Och de är 1/2 priset. Jag gör huden ner med ingen extra olja och lite oregano. Vitlök och lök om jag har det. Du kan hålla dem i kylskåpet i 2-3 dagar och frysa mycket längre. Jag lät dem svalna lite och ta bort huden och benet. För mig är det lättare att ta bort benet när det är kokt.

Jag brukade trimma fettet och huden först men det skulle vara torrt. Att ta bort huden senast och dränera är mycket lättare.

NedanärfaktisktfrånBBQmensammagrundläggandeidé.BBQsmakarbättreäncrockmenmerbenägnaattövercookingsomettganskasmaltfönster.Tillvänsterfinnsskinnförminahundarochnästabenochrakttillkylskåpet.

    
svaret ges 10.03.2017 20:09