Skillnad mellan matlagning grönsakskurer i en tryckkokare och en wok?

1

Är skillnaden bara w.r.t tidskrävad?
Är det bättre (i smak) för att laga vegetabiliska curries på en Kadhai snarare än en tryckkokare?

EDIT 1:
Fråga: Ändra kryddor deras smak när de kokas i Kadhai mot tryckkokare ?

    
uppsättning Aquarius_Girl 14.11.2011 12:02

3 svar

3

Vad ger kryddor deras smaker är de oljor som de innehåller, tillsammans med eventuella vattenlösliga smaker som de kan ha. I en tryckkokare lagar maten din varm. Vad det betyder för dina kryddor kommer att variera eftersom vissa kryddor kan växa mer bittra eller sötare beroende på föreningarna inuti dem. Konventionell visdom säger att tryckkokning koncentrerar smakerna, även om det verkar flyga i fysikens ögon, eftersom du inte minskar under tryckkokning, värmer du bara ånga i en högre atmosfär för att överföra mer värme till maten snabbare.

När det gäller textur, använd den som du vill.

    
svaret ges 03.12.2011 14:32
5

Jag är inte säker på om du frågar om tryck lagar grönsaker eller bara använder tryckkokaren för att laga mat. Om du pratar om att trycka på grönsakerna, tror jag att en kadai är mer lämplig eftersom den bevarar konsistensen av grönsaken du lagar mat. Om du lagar samma grönsak i tryckkokaren är det svårt att kontrollera grönsakens "doneness".

Till exempel har jag kokat aloo mattar (potatis och ärter) i en kadai och i en tryckkokare. Ärterna kommer ut mycket mer mushier när de kokas i en tryckkokare jämfört med en kadai . Om jag vill ha en tryckkokt konsistens i en kadai , lagar jag längre.

Om du pratar om matlagning i en tryckkokare utan locket är det ingen skillnad om du använder en kadai eller en tryckkokare.

    
svaret ges 14.11.2011 15:12
5

Tryckkokare är bra för saker som kräver mycket lång simmering, som tuffa köttstycken. Det finns ingen bra anledning att använda dem för grönsaker; Den tid du sparar kommer att vara obetydlig, och du kommer förmodligen att koka grönsakerna.

    
svaret ges 14.11.2011 22:50