Är ett pass krävs för en Alaska kryssning som har ett stopp i Kanada?

3

Så jag tänker på att ta en kryssning från Seattle till Alaska. En av stopparna är i Victoria, British Columbia, Kanada och jag undrar om passagerare skulle behöva ett pass för att gå av vid det stoppet?

    
uppsättning neubert 12.01.2016 20:54

3 svar

11

Du frågar faktiskt två separata frågor:

  • När mitt kryssningsfartyg stannar i Victoria, kommer de kanadensiska gränsen att jag ska komma in i landet för ett dagsbesök utan pass?
  • När mitt kryssningsfartyg, som var minst kort i ett annat land, återvänder till USA och jag vill gå av det (förmodligen i Alaska för en dags aktiviteter, men väldigt säkert i Seattle när du vill återvända till ditt hem ) får jag tillåtas i USA utan pass?

Det var en tid då amerikanska medborgare kunde komma till Kanada utan pass, med körkort och liknande. Det är möjligt att vid kryssningsterminalen du kan få med med mindre än ett pass. Här är CBSA-råd . Notera födelsebeviset för att bevisa amerikanska medborgarskap tillsammans med körkortet för att bevisa att du är den som heter på födelsecertifikatet. Om ditt namn har ändrats sedan du föddes behöver du pappersarbete för att upprätta identitetskedjan. Jag skulle inte riskera det själv, men det värsta fallet här är att du inte får ta din dagstur. Amerikanska medborgare behöver inte visum för att besöka Kanada, men utan pass, hur känner gränsgrenarna att du är en amerikansk medborgare? Det är inte ett krav att du går ombord på kryssningsfartyg, får körkort, och så vidare.

Det andra fallet är mycket allvarligare. Du vill vara säker på att du kommer att släppas tillbaka. Nuvarande regler säger att om kryssningen börjar och slutar i exakt samma US-port behöver du inte ett pass , även om det stannar i andra länder. I huvudsak litar de på kryssningsfartyget om att inte ta hand om slumpmässiga passagerare i utländska hamnar och hjälpa dem att komma in i USA. Som sagt, rekommenderar de fortfarande att du har ett pass bara för att göra livet smidigare. (Här är Karnevals sida på ämne - du kan förmodligen hitta en liknande sida på webbplatsen för kryssningsleverantören du överväger.)

Så om det finns anledning att bara få ett pass är inte ett alternativ, är kryssningen inte omöjlig (amerikanska företag har hittat sätt att hantera det faktum att människor bara inte kommer att få pass) men livet blir jämnare om du har en. Jag skulle rekommendera att få en.

    
svaret ges 12.01.2016 23:20
2
Ombordstigningsansvarig i Seattle kommer att neka ombordstigning av en Alaskan-kryssning om du inte tillhandahåller något pass eller annat accepterat bevis på medborgarskap, till exempel en amerikansk stat eller utfärdad (inte sjukhusutfärdat) födelseintyg och körkort . Det är inte enligt kryssningsfartygets befogenhet att låta dig ombord om du inte har den nödvändiga dokumentationen. Människor nekas ombordstigning, även om de säger att de kommer att stanna ombord på skeppet när det stannar i Kanada - de kommer helt enkelt inte låta dig gå om du inte har rätt dokument.

Om du reser med endast ett amerikansk födelsecertifikat och körkort, och det uppstår en viss nödsituation när du är i Kanada, notera att du inte kommer att kunna flyga tillbaka till USA (du måste komma tillbaka till land eller hav). Du kommer sannolikt att behöva skriva ett formulär när du checkar in som säger att du förstår dessa risker att resa utan ett pass. Det är därför rekommenderas starkt att resa med ett pass.

    
svaret ges 16.02.2016 16:06
-1

Du har inte angett ditt ursprungsland. Om du är amerikansk medborgare är det ingen invändning för båda, eftersom amerikanska medborgare inte behöver ha tillstånd att komma in eller ut ur Kanada. Re: besöker Alaska, staten är i USA och så kan du besöka eller stanna kvar så länge du kan.

    
svaret ges 16.02.2016 14:47