I boken / film Sphere var varför rymdfarkosten byggd med aerodynamik?

8

Jag kommer inte ihåg om det fanns en anledning som anges i boken, men jag vet att skeppet upptäcktes eftersom en av fenorna skar en kabel som lades. Om ditt skepp bara reser i rymden, varför gör vingar?

Det fanns till exempel inga vingar på månmarken.

Här är bilden från filmen som visar svansfinnen.

    
uppsättning Jack B Nimble 12.09.2011 06:43

7 svar

10

"Fins" på äkta rymdfarkoster är vanligtvis för ett av två ändamål: solpaneler eller termiska radiatorer. Därför är det de mest troliga syftet med dem.

Notera också:

the book seems pretty clear the ship is a time travelling US ship. In which case, fins as radiators is most likely. It has no shortage of internal power.

    
svaret ges 14.09.2011 18:51
10

Först måste vi överväga att "Sphere" är mindre Hard SF och mer mjuk SF, thriller, flygplats roman och så. Så går allting (inklusive bipedala, engelsktalande lilla gröna män).

When the spaceship was first discovered, it was easily determined that this was an alien spaceship. It was beyond the technology possessed by any of the human nations at that time. So, perhaps a spaceship which was radically different from human spaceships, even to the casual observer, was needed to be described. Humans spaceships don't have fins, this one has. Thus, it may be essential to the plot.

Furthermore, when the spaceship was inspected from the inside, it contained many features which were never explained at all. This implies that the builders were far more advanced than us. At one point, it was speculated that the ship may be a sleeper-ship or a time-traveling ship. As, humans are far from inventing anything remotely close, maybe the fins serve some purpose and human can't understand it because they do not have the fundamental knowledge.

Slutligen bör man sluta vara antropocentrisk medan man läser SF (minst hård SF), utomjordingar (även människor från framtiden) tänker inte eller gör saker som oss. Det finns också olika typer av rymdfarkoster som ännu inte uppfunnits . Vår nuvarande rymdfarkost baseras på kemisk framdrivning och bristfällor (förutom Shuttle). Men den nyligen utvecklade solseglingsbaserade rymdfarkoster är radikalt olika i design.

    
svaret ges 12.09.2011 17:55
1

För närvarande antar interplanetära rymdskeppsdesign att kommandofartyget inte kommer att göra en nedstigning. Det är bra - så länge du fortsätter med din uppdragsplan, borde det inte vara ett problem.

Men den här rymdfarkosten från 43 [Vi får inte ett fullständigt datum från fartygets logg] skulle förmodligen ha kunnat ge mycket mer än nuvarande mönster tillåter. Detta fartyg hade samlat saker från hela stället - det innebär något lite snabbare än en materia / antimatter reaktor på baksidan.

Kanske var det inte tänkt att göra en atmosfärisk uppstigning, men om det behövde göra en nedstigning, kanske det kunde ha fått den förmågan. Det överlevde trots allt jordens atmosfäriska reentry.

Jag har inte sett fartygets design, det mesta jag pratar om kommer från förkunskap om rymdfysik och mitt intresse för spekulativ science fiction. Om det bara är en cylinder med en vinge och en flagga målade på det, ja kanske tyckte de att det var en bra plats för en flagga att gå. Med denna rymdfarkost antar jag att extravikten inte skulle vara ett problem.

    
svaret ges 15.10.2012 21:14
-1

Hela båten var formad som en stor vinge

    
svaret ges 05.02.2012 04:55
-1

I romanen förklarar de att rymdskeppets avsikt var att resa i tid. Med tanken på att rymdtid beskrivs i romanen som i grunden en skål runt det svarta hålet, fundera på hur brant / krökt det skulle vara runt anomali. De var tvungna att vara beredda att kastas någonstans så möjligtvis för nödlandningar, som kraschar i havet ???

    
svaret ges 27.05.2015 17:57
-2

Jag var under intrycket att den stora finen på skeppet var mest sannolikt placerad där bara för att avgränsa fram från baksidan på en annars cirkulär båt. Kanske höll det också ett kommunikationssystem av olika slag. Det gav också en plats att sätta en cool, svart och gul rutig flagga, en tydlig mänsklig egenskap.

    
svaret ges 17.10.2011 18:33
-6

I de flesta fall måste en rymdfarkoster lämna & gå in i en planetens atmosfär många gånger. Så kan aerodynamisk design hjälpa till med att tränga in i atmosfären med hög hastighet, ge lyft samtidigt som man motverkar enorm tyngdkraft och sänker riskerna i samband med värme som produceras på grund av friktion / dragkraft som erbjuds av atmosfären & så vidare.

En annan sak: Interstellärt utrymme är inte alltid ett riktigt vakuum. Det finns joner och gaser spridda genom ett fartygs väg. Jag har även läst några komiska berättelser där rymdfarkoster reser genom nebulae tätare än atmosfären på någon planet. Så, aerodynamiska mönster hjälper rymdfarkoster att gå smidigt i rymden. Dessutom finns det ingen nackdel för rymdfarkosten vid ett sant vakuum.

    
svaret ges 13.09.2011 07:07