Viralt rykte varnar för en film som visar Jesus som gay

En årtionden gammal viral framställning och e-postkedja syftade till att blockera lanseringen av en film som heter "Corpus Christi", som påstås skildra Jesus Kristus och hans lärjungar som homosexuella. Den virala framställningen började cirkulera i mitten av 1980-talet, men en film med det namnet - en dokumentär som visar en kontroversiell pjäs om en homosexuell Jesus - släpptes inte förrän 2012.

Pjäsen

2012 släpptes en dokumentärfilm som berättar om en turnéproduktion av Terrence McNallys scenspel "Corpus Christi". Pjäsen visar faktiskt Jesus Kristus som en homosexuell man. Dokumentären heter "Corpus Christi: Playing with Redemption." IMDb, internetfilmdatabasen, beskriver filmen enligt följande:

"Inspirerad av Terrence McNallys Passion Play berättade genom en ung gay Jesus, Corpus Christi: Playing with Redemption följer en grupp skådespelare som började producera på pjäsen för sju år sedan i en liten kyrka. Inom några månader kom de plötsligt in i världens strålkastare turnerar till internationellt erkännande. "

En annan "corpus christi"

En annan film, även kallad "Corpus Christi", släpptes 2017. Men det handlade inte om en homosexuell Jesus. Även om filmen har religiösa konnotationer är dess huvudperson inte Jesus och dess plot fokuserar på ett helt annat ämne. Enligt Cineurpoa, den polska regissören Jan Komasas film:

"... kretsar kring den 20-årige Daniel, som, medan han avtjänar sin straff i ett ungdomsfängelsecenter, har funderat på att bli präst. Men precis innan han blir frikänd får han veta av kapellan att på grund av hans brott, inget seminarium kommer att acceptera honom. Efter att han släppts sätter han på sig en prästkrage som han stal tidigare och presenterar sig i staden som präst på sin semester. Han står för den lokala församlingsprästen - en utbränd hemlig alkoholist. Hans brist på erfarenhet, moraliska tvivel och rädsla för att bli utsatt uppvägs av hans talans talang och karisma som strömmar från sann tro, men inte alla tycker att hans unika pastorala metoder är tilltalande: borgmästaren och sextonen ser på honom med misstänksamhet ... "

Variety noterade i en artikel 23 juni 2017 att denna version av "Corpus Christi" var en höjdpunkt på Paris Coproduction Village, en europeisk festival för filmproducenter, försäljningsagenter, distributörer, finansiärer och fondrepresentanter. Från och med hösten 2017 har det inte nämnts någon kommande film med titeln "Corpus Christi" som visar en gay Jesus, men 2012-dokumentären finns tillgänglig på streamingtjänster som Amazon Prime.