Does lägga gurkmeja till kött marinade negera bakteriell uppbyggnad vid rumstemperatur?

7

Jag har lärt mig från denna sida att efter att ha applicerat marinade på kött, måste den hållas i kylskåpet för marinering, eftersom kött vid rumstemperatur i mer än två timmar kan få bakterieuppbyggnad, vilket leder till matförgiftning.
I lokala köttaffärer i Indien är det vanligt att biff-, kyckling- och fiskleverantörer lämnar rå kött vid rumstemperatur under större delen av arbetsdagen och ändå göra friska affärer. Jag har inte haft problem med nötkött från sådana säljare men kyckling och fisk har orsakat matförgiftning flera gånger. Ändå klagar ingen kund. Dessa metoder är för vanliga.

Frågan:
En äldre bekantskap (han är en byggnadsentreprenör, inte en kock) förklarade hur man marinerade nötkött. Mala alla kryddor, blanda salt, gurkmeja pulver, korianderpulver, blanda bra med nötköttet och låt det stå vid rumstemperatur i minst två timmar.
När jag avbröt för att säga att jag håller den i kylskåpet för marinering, sa han att jag aldrig skulle göra det eftersom smakerna inte skulle sippra in i köttet. Sedan berättade jag honom om bakterieuppbyggnaden och han sa snabbt: ja, det är därför vi lägger till gurkmeja pulver för marinering. Tydligen dödar gurkmejan bakterierna.

Det lät som en svamp för mig, men jag ville fortfarande fråga här, eftersom jag ens kände att marinering skulle fungera bättre om köttet inte är för kallt.

    
uppsättning Anon 02.08.2018 16:44

2 svar

7

Från beskrivningen i din fråga ser det ut som om du är från Indien och indisk mat utnyttjar dess ursprungliga kryddor optimalt och # , dock:

How it works is still something of a mystery. The researchers know that curcumin tends to hang out within the bilayer more than in the vesicle’s central space. They suspect that when the sugar on the vesicle surface sticks to the cell wall of a passing bacterium, curcumin migrates into the cell and kills it from the inside.

Nu på frågan vad du ska göra: kommer marinaden vara lika läckra om du lägger den i kylskåpet? Ja, så är det så, både granny och du är rätt:

  • Gurkmeja är antibakteriell (men inte totalt desinfektionsmedel)
  • Att lägga marinaden direkt i kylskåpet och låt den marinera i 2 timmar vid 5 ° C kommer att fungera nästan lika bra som att lämna den i 20-30 ° C från ett rent smakperspektiv.

Så använd det bästa av båda världarna: använd granny's herb mix och kyl!

PS Jag lämnar min marinader i 2-24 timmar i mitt kylskåp och jag kommer från ett mycket kallare klimat än du ...

frys som -21 ° C kommer att sakta ner marineringsprocessen och -273.15 ° C (absolut noll ) kommer att stoppa det helt! , -)

    
svaret ges 02.08.2018 20:18
7

Även om studier har visat att gurkmeja har antibakteriella egenskaper och gör hämmar tillväxten av flera vanliga förorenande bakterier a, jag kunde inte hitta någon studie som visade att det gjorde att man lämnade kött vid rumstemperatur säker, bara mindre förorenad. Vidare, medan vissa bakterier infekterar kött från ytan, finns andra bakterier närvarande i själva köttet och skulle därför inte hämmas av någonting på dess yta.

Så det är en fråga om vilka risker du vill ta; det skulle säkert inte vara inom hälsokoderna i de flesta städer att lämna kött ut baserat på bara en gurkmeja gnidning.

    
svaret ges 02.08.2018 20:41