Vilka är de bästa sätten att resa på obestämd tid för en icke-USA / EU-medborgare som har en garanterad månadsinkomst? [stängd]

2

Jag är en sydafrikansk medborgare med ett jobb som gör att jag kan arbeta från vilken plats som helst som har internetuppkoppling. Jag vill resa världen och jag känner i min nuvarande situation som skulle vara möjligt. Jag har pengar sparat men min månadsinkomst är inte så hög att jag kan leva överdådigt i en stad som Tokyo, till exempel.

Så vilka länder skulle vara bäst att besöka? Enligt Wikipedia (länk) Jag kunde besöka de flesta av Sydamerika utan pass, är det värt att få Schengen eller USA-visum ? Finns det några tips för det bästa sättet att besöka ett land, stanna ett tag och fortsätt sedan till nästa plats och fortsätt så länge som möjligt?

    
uppsättning Niel 11.05.2015 16:17

1 svar

6

Jag är rädd att det är svårare än du inser. Du kan säkert stanna i olika sydamerikanska eller sydostasiatiska länder. Du är nästan säkert inte tillåten att arbeta där, även på distans, men det är nog möjligt att komma undan med att göra det.

Europa är en annan fråga. Schengenavtalet var avsett att göra vissa saker enklare men det är inte särskilt användbart för dig. Först innebär det att den maximala vistelsegränsen (upp till 90 dagar, beroende på visumet) gäller för många länder, i stället för land för land. Därefter måste du spendera en 90-dagars kylningsperiod någon annanstans . Så det är svårare att resa på obestämd tid eller ta lång tid att njuta av varje land utan att falla i fel i förordningen.

Dessutom, som en sydafrikansk medborgare, skulle du behöva visum. Du måste få denna visum från din vanliga bostadsort, som om du ständigt reser, betyder förmodligen Sydafrika (eftersom du inte kommer att kunna säkra ett korrekt uppehållstillstånd i andra länder när du reser på turistvisum eller viseringsbefrielser) . Så du kan inte få den på vägen eller bestämmer dig spontant för att åka till Schengenområdet.

En ytterligare fråga är att du måste uppfylla konsulatet som du har ett legitimt syfte för din resa och kommer tillbaka till ditt hemland efter det. Här fungerar det att arbeta fjärransluten mot du. De vill absolut inte att du ska arbeta i Schengenområdet (det är inte ett legitimt syfte om du inte har behörighet) och föredrar att se påtagliga saker som binder dig med Sydafrika (vilket är svårare med en nomadisk livsstil) .

Om ditt medborgarskap skulle tillåta dig att besöka utan visum, kan du eventuellt komma undan med det några gånger ( även om myndigheterna försöker slåss detta ) men eftersom du behöver visum måste du lämna mycket information om din situation i förväg och ha en trovärdig plan, vilket gör det svårare att flauta reglerna.

Du riskerar också att få visum som bara täcker planen du skickat, vilket kanske inte har råd med mycket flexibilitet. Och om du lita på ditt jobb för att uppfylla kravet på livsuppehälle, kan du inte så mycket lägga in en plan för en tre månaders tur i Europa utan att avslöja att du tänker arbeta på distans. Men om du frågar om ett visum för en resa som motsvarar t.ex. ett par veckors betald ledighet, kan du få visum som är giltigt endast i 20 eller 30 dagar, vilket är väldigt kort.

Så det är en stor del av Västeuropa som inte kan besöks utan omfattande planering och många administrativa formaliteter, tyvärr. Storbritannien (inte Schengen) är liknande och USA och Kanada förmodligen också.

Ett tips skulle vara att starta med Schengenområdet och andra picky platser. Du kan ansöka om den första viseringen medan du fortfarande har en situation i Sydafrika, och när du har använt flera sådana visum (även från olika länder), blir det ännu lättare att få en annan för att efterföljande resor ska bli enklare.

    
svaret ges 11.05.2015 17:15