De bästa sätten att bryta i en basebollhandske

En baseball- eller softballhandske är ett av få inköp av sportartiklar som vanligtvis inte är klara direkt efter att du lämnat butiken. Om du tar en handske direkt från en återförsäljare till fältet, är du förmodligen ute efter ett tufft spel.

Lädret kommer sannolikt att vara styvt och svårt att böja. Och ju dyrare handsken är, desto värre blir det troligtvis eftersom det förmodligen är en bättre bit läder.

Det finns så många olika sätt att bryta i en handske. Bara en enda internetsökning om hur man bryter i en basebollhandske ger fler sätt att potentiellt bryta in en handske än man skulle kunna försöka.

Den gemensamma tråden applicerar något som mjukar lädret och applicerar sedan någon form av värme eller tryck.

Så, låt oss försöka göra det enklare. Här är några av de bästa sätten att få den vanten att vara spelklar:

Mjukgörande medel

Handskeolja: Det här är vad handsktillverkarna kommer att tänka på, och vanligtvis med den olja som de säljer. Det mjukar lädret, men var försiktig så att du inte lägger för mycket på det, annars kan det skada handsken. Du kommer också att göra det tyngre ju mer olja du lägger på det, så bara en tunn päls fungerar bäst.

Raklödder: Inte gelén, förstås. God gammal rakkräm, som Barbasol eller Noxema, som har lanolin. Vissa människor svär vid det. Rakkräm mjukar upp huden för rakning, och samma förutsättning är här.

Sadel tvål: Vad exakt är sadeltvål? Fråga en cowboy. Det är ett medel som används för sadlar och stövlar, och det rengör och smörjer lädret. Glycerin och lanolin är typiskt en ingrediens.

Vaselin: Detta kan göra handsken lite tung och kan också bryta ner lädret. Vissa människor svär vid det, dock inklusive stora ligor.

Baby olja: Trampa lätt här. Det finns bättre alternativ. Babyoljan kan göra den för slät och handsken kan också absorbera för mycket av den.

Värme- och slagmedel

solljus: Om du bor i ett kallt, molnigt tillstånd som Michigan eller Ohio, är detta hit eller miss. Om du bor i Florida eller Arizona är detta ett trevligt och säkert alternativ. Sätt på ditt mjukgörande medel, lägg upp handsken med en boll eller två i fickan och låt den återgå som naturen avsåg. Bind upp handsken tätt med ett gummiband eller skosnören, och det är också viktigt att lägga en boll eller två i fickan för att ge handsken en plats där en boll kommer att sätta sig mycket lätt när de här linjedrivningarna och flygbollarna kommer till dig.

En varm bil: Fungerar också bättre i söder eller väst. Växthuseffekten får din bil upp till 150 grader. Binda upp eller tejpa upp handsken och lämna den där ett tag.

Mikrovågsugn: Några stora ligor svär vid denna metod. Trettio sekunder borde vara gott. Men se upp - detta kan orsaka skada.

"Min handske gjorde ett fel, inte jag. Det gjorde ett fel, så för att straffa det lade jag det i mikrovågsugnen och lämnade det där inne i 30 sekunder", säger utspelaren Torii Hunter i en ESPN.com-berättelse. "Och det kändes faktiskt mycket bättre. Jag är som," Wow, "låt mig fortsätta göra det här så varje år under vårträning skulle jag göra det för att bryta in min handske."

Men kom ihåg - om en storförklävare förstör hans handske är allt han behöver göra att ringa tillverkaren så skickar de ut en annan. Extrem värme kan skada handskens fibrer. En handske är en investering för resten av oss, så fortsätt med försiktighet. (Och jag tvivlar allvarligt på att sportvarubutiken kommer att göra det möjligt att returnera en kokt baseballhandske.) Och om din handske har metallgenomföringar, glöm det. Metall och mikrovågsugnen blandas aldrig.

Konventionell ugn: Baka den som en pizza, säger Stephen Drew. Basta den i rakkräm och koka den - men bara några minuter - vid 350 grader.

Slå upp det: Det finns en mängd olika metoder här. Vissa kommer att slå det med en fladdermus. Vissa kommer att placera den mellan madrassen och boxfjädrarna i en säng. Vissa kommer till och med att köra den med en bil eller lämna den under ett däck.

alternativ

Om du kan anställa någon för att göra dina skatter, ditt hushållsarbete eller din shopping, varför inte låta någon bryta dig i handsken? Dave Katz, ägaren av Katz Sports Shop i Meriden, Conn., Kallar sig en mästare för handskar, och han är ett proffs. Inget ord om kostnaden eller hur lång tid det tar, men om du menar det kan du kontakta Dave via hans webbplats.

Lämna någonsin din handske ute i regnet? Det kan vara anledningen till att du behöver en ny. Men för att bryta in en handske kommer vissa människor att dunka en handske snabbt i vatten, efter att den har fästs eller tejpats, och det sätter den önskade formen på handsken. Handduk av det omedelbart.

Och det bästa sättet för alla? Gå ut och spela fånga med det varje dag. Du tappar några, men handsken kommer runt och kommer att formas perfekt för din hand om du har tillräckligt med tid att sätta i. Och det är nästan en garanti för att du inte skadar din investering alls.