Does fiendebiting påverka stavning eller stavning?

4

Den legendariska artikeln förmågan fiendebitning säger

When this item deals damage, its user can use mythic power to double the total amount of damage it deals. If the attack is a normal attack, the bearer can expend one use of legendary power to double the total amount of damage. If the attack is a confirmed critical hit, the bearer must instead expend two uses of legendary power to double the total damage. Damage from weapon special abilities (such as flaming) and precision-based damage are also doubled. This ability can be applied only to weapons. An item must be a minor or major artifact to have this ability.

Kan den här legendariska artikelns förmåga påverka den magiska vapenens speciella förmåga stava lagring eller en magus s övernaturliga förmåga spellstrike     

uppsättning Thenimbusmaster 13.09.2016 22:32

3 svar

4

Spellstrike: Nej

Det beror på att Spellstrike helt enkelt ersätter free touch attack som du får när du kastar berättelser genom en vapenangrepp. All mekanik som är relaterad till ditt vapen kommer att fungera normalt, oberoende av att stavningen är gjuten, och all mekanik i stavningen fungerar normalt, oavsett vapen som används.

Spellstrike ändrar stavningen, inte vapnet.

At 2nd level, whenever a magus casts a spell with a range of “touch” from the magus spell list, he can deliver the spell through any weapon he is wielding as part of a melee attack. Instead of the free melee touch attack normally allowed to deliver the spell, a magus can make one free melee attack with his weapon (at his highest base attack bonus) as part of casting this spell. If successful, this melee attack deals its normal damage as well as the effects of the spell. If the magus makes this attack in concert with spell combat, this melee attack takes all the penalties accrued by spell combat melee attacks. This attack uses the weapon’s critical range (20, 19–20, or 18–20 and modified by the keen weapon property or similar effects), but the spell effect only deals ×2 damage on a successful critical hit, while the weapon damage uses its own critical modifier.

Se hur stavningseffekten inte ens använder vapens kritiska intervall och multiplikator? Det hotar en naturlig 20, och multipliceras bara med x2 (samma som Leverera Touch Spells ).

Det betyder att källan till denna skada är caster .

Vanliga frågor om spellstrike klargör detta ännu längre:

Can a magus use spellstrike to cast a touch spell, move, and make a melee attack with a weapon to deliver the touch spell, all in the same round?

Yes. Other than deploying the spell with a melee weapon attack instead of a melee touch attack, the magus spellstrike ability doesn’t change the normal rules for using touch spells in combat. So, just like casting a touch spell, a magus could use spellstrike to cast a touch spell, take a move toward an enemy, then (as a free action) make a melee attack with his weapon to deliver the spell.

On a related topic, the magus touching his held weapon doesn’t count as “touching anything or anyone” when determining if he discharges the spell. A magus could even use the spellstrike ability, miss with his melee attack to deliver the spell, be disarmed by an opponent (or drop the weapon voluntarily, for whatever reason), and still be holding the charge in his hand, just like a normal spellcaster. Furthermore, the weaponless magus could pick up a weapon (even that same weapon) with that hand without automatically discharging the spell, and then attempt to use the weapon to deliver the spell. However, if the magus touches anything other than a weapon with that hand (such as retrieving a potion), that discharges the spell as normal.

Basically, the spellstrike gives the magus more options when it comes to delivering touch spells; it’s not supposed to make it more difficult for the magus to use touch spells.

Stava lagring: Ja

Stava lagring å andra sidan, är en vapen magisk kvalitet, och säger uttryckligen att vapnet kastar stavningen lagrad på den, inte caster.

A spell storing weapon allows a spellcaster to store a single targeted spell of up to 3rd level in the weapon. (The spell must have a casting time of 1 standard action.) Anytime the weapon strikes a creature and the creature takes damage from it, the weapon can immediately cast the spell on that creature as a free action if the wielder desires. (This special ability is an exception to the general rule that casting a spell from an item takes at least as long as casting that spell normally.) Once the spell has been cast from the weapon, a spellcaster can cast any other targeted spell of up to 3rd level into it. The weapon magically imparts to the wielder the name of the spell currently stored within it. A randomly rolled spell storing weapon has a 50% chance of having a spell stored in it already. This special ability can only be placed on melee weapons.

Nu, Foe-Bitting säger:

When this item deals damage, its user can use mythic power to double the total amount of damage it deals. If the attack is a normal attack, the bearer can expend one use of legendary power to double the total amount of damage.

Den här klausulen specificerar inte typen av denna skada, vare sig vapenets skada eller en särskild effekt på vapnet, så länge som källan till denna skada är vapnet .

>

Regler som avsedda: Ja för båda.

Vi pratar om en Legendary Item , så enkelt mekanik som det borde vara anses vara legendarisk användning av vapnet och tillåtas av GM.

Dessa saker är ett steg med artefakter . Vissa är till och med legendariska artefakter .

Det finns helt enkelt ingen mekanisk eller balansering, anledning att inte tillåta att det gäller båda fallen, eftersom det finns fler mekaniska sätt att få starkare vapenskador med hjälp av Mythic Rules.

Var noga med att aldrig lämna ut en Legendary Scythe eller dig kommer att fråga om problem som kommer din väg.

    
svaret ges 14.09.2016 14:49
0

För magusens stavningsförmåga är detta ett ja. Anledningen till detta är att det ändrar stavningen för att fungera utanför det kritiska intervallet och multiplikatorn för vapnet. Således är stavningen gjuten faktiskt en del av vapnet.

För stavningsförvaring finns inget klart svar som jag är medveten om, men jag skulle säga nej. Stavningen ifrågasätter helt enkelt på den tiden då villkoren för det slår ett mål har uppnåtts. Det är inte en aspekt av vapnet, och använder mer vapnet som en kanal till målet. Men det här är en mytisk förmåga, och jag tycker att det är roligt att kunna ta av båda förmågorna samtidigt med bonusen för fientit.

    
svaret ges 14.09.2016 05:00
0

Vad jag märker är att Foe-Biting säger specifikt "om attacken är en NORMAL attack ..." ... får mig att tro att denna speciella förmåga är mycket begränsad till inga speciella attacker.

^^ Så det betyder att du inte kan använda den med Cleave, The Vital Strikes eller någon annan attack än din vanliga attack-sekvens (plus extra normala attacker, som t.ex. hastighet eller svärd av hastighet etc.) ... är hur jag tolkar det.

Den stavningen används (även av svärdet med stavningsförvaring) ... det verkar inte som en vanlig attack mot mig. Det kan dock verkligen styras som bara en ytterligare inverkan på den normala attackerens träff ... Jag antar. Foe-Biting gör dubbla precisionskador och bonusskador från "flammande" etc. De är legendariska och ibland även artefakter trots allt i sina egna rättigheter. Kanske kan "böja reglerna" och så vidare.

Men den officiella domstolen, att jag skulle vara intresserad av att veta. Jag ser fram emot kommentarerna om vad Foe-Biting kan tillämpas på.

Glad spel till alla och kan DM vara den som rullar 1: s ... !!!

    
svaret ges 23.04.2017 21:54