Vimna smaker till ångade grönsaker? [duplicera]

0

Försökte sätta 5 krossade vitlöksklyftor i kokande vatten i hopp om att få spanien smaksatt men misslyckades. Spanich ångades i det fartyget.

Jag har för avsikt att ångkok svamp, spanich, gröna lök och blomkål.

Vad är sättet att infilera starka vitlök, ingefära och svarta peppar smaker i dem?

    
uppsättning Aquarius_Girl 31.01.2018 10:37

2 svar

7

För att ställa förväntningar här, kommer du inte att införa smaker i mitten av ångade grönsaker och svampar, du kan få lite smak penetration på utsidan, men det bästa sättet att smaka grönsaker är att belägga utsidan med smaken .

När du lägger smakämnen i vatten för ångande mat, stannar mest av smaken i vattnet i stället för att komma på maten, det är ett slöseri med bra ingredienser att vara ärlig.

Många av de smaker du jobbar med är oljelösliga, så din bästa satsning är att införa smakerna i olja och blanda sedan med maten efter ångkokning. En matsked eller två av vegetabilisk olja på låg värme skulle räcka, du kan lägga vitlök, peppar och ingefära till oljan och laga det långsamt för att extrahera smakerna och släng sedan fasta ämnena. Oljan kan vara drizzled på grönsakerna. Du kan också gå till en högre temperaturmetod, sautera vitlök, peppar och ingefära en kort stund i olja innan du lägger dina ångade grönsaker på pannan och sautar dem med den smakrika oljan. Jag har använt båda metoderna, lite föredrar den andra eftersom jag gillar de extra smakerna du får från maillardreaktionerna.

    
svaret ges 31.01.2018 12:22
0

Min gissning är att fysiken helt enkelt inte fungerar för den här applikationen.

Det första steget i din önskade process är att extrahera smakerna från örten, kryddan, etc till det omgivande vattnet. Denna process tar tid, även när du finhackar dem. Det är möjligt att ångan är färdig innan processen har utvecklats tillräckligt.

Nästa steg är att förånga de upplösta smakerna till ånga. Återigen, i början kommer du att producera ren vattenånga och bara över tiden som steg 1 äger rum kommer du långsamt att få några smaker i ångan. Det är möjligt att dina smaker kommer att bli för mycket dilluted även vid topp.

Steg tre skulle vara att fästa dessa smaker till målgrönsaken. Här måste jag påpeka att du aldrig kommer att få all smak för att hålla fast vid grönsakerna och vattendampen att passera. De kommer, om något, hålla sig till grönsakerna i samma proportioner som de finns i ångan.

Du kan försöka ånga dem över en stark buljong istället för vatten och se hur väl det tar på buljongsmaken. Om det inte gör så fungerar steg 3 inte och du kan glömma det. Om det gör så ligger ditt problem i steg ett eller två. I det fallet skulle jag föreslå att du först löser den önskade smaken i vatten i en tillräckligt stark koncentration och använd sedan det vattnet för att ånga grönsakerna.

Alternativt kan du försöka placera smakkällan med grönsakerna för att se om det ger mer smak genom direktkontakt.

Slutligen kan du försöka producera en essens / reduktion / sås av önskad smak och applicera den på normalt ångade grönsaker.

    
svaret ges 31.01.2018 12:12