Är det möjligt att förlänga din vistelse efter att du kom in i USA under VWP?

6

Jag är för närvarande semester i USA och har gått in på staterna på ett ESTA visumbefrielse, jag bokade min returbiljett två veckor efter 90 dag ESTA löper ut (mitt fel) naivt tänker att det inte var en stor sak, gick jag vidare ett kort besök (3 dagar musikfestival) till Quebec från Maine, vid återinförandet av staterna gjorde gränsbevakningsansvarig det helt klart att jag skulle behöva återvända till Australien när 90 dagar är uppe.

Nu är jag bara på semester och inte har någon medicinsk nödsituation, men jag har en bra tid att segla här, finns det något jag kan göra för att förlänga min vistelse (14 dagar) till dagen för min förhandlade flygresa?

    
uppsättning Steven brockwell 20.07.2016 17:13

2 svar

14

ESTA och VWP är inte samma sak, jag bjuder in till läs upp mer om det.

Eftersom ESTAs i allmänhet gäller för 2 år och de behöver bara vara giltiga när du kommer in i USA och inte för hela vistelsen, gissar jag att du förmodligen vill förlänga din vistelse under VWP. Om så är fallet är svaret inte det du kan inte förlänga din vistelse.

You may not apply to extend your stay if you were admitted to the United States in the following categories:

Visa Waiver Program

    
svaret ges 20.07.2016 17:33
2

Som blackbird säger korrekt kan du inte förlänga en VWP-vistelse. Dina alternativ är därför:

  • Ändra dina flygningar för att flyga hem inom 90 dagar.
  • Flyga till ett annat land innan 90 dagar är uppe och sedan tillbaka till USA. Observera dock att närliggande länder specifikt inte nollställer viseringsklockan , och fungerar inte för detta ändamål.'Nearby 'är en specifik lista över länder , inklusive Kanada, Mexiko och Karibien. De närmaste länder som kommer att arbeta för detta är i Centralamerika. Också vara medveten om att flyga dit och sedan rakt tillbaka löper risken att bli vägrat på nytt. Allt som ser ut som om du försöker spela systemet kan få dig att vägra.
  • Det är möjligt men inte garanterat att USA kan låta dig komma tillbaka till landet för transitering. Med andra ord, gå till Kanada (eller Mexiko) innan 90 dagar är uppe, spendera tid där (Kanada är väl värt ett par veckor) och boka sedan en anslutande flygning från Kanada (eller Mexiko) till flygplatsen din ursprungliga hemflygning avgår från, så det kommer så snart som möjligt innan din hemflygning tar av. Det finns ett visst utrymme för skönsmässig bedömning som tjänstemännen i CBP har, och om det är uppenbart att du har för avsikt att bara komma in i USA endast för transitändamål, kan de tillåta det. Var medveten om att detta är ett högriskalternativ. CBP skulle ha all rätt att inte tillåta dig att resa till USA, och då skulle du ha tappat flygbiljetterna. Du borde ha bästa möjliga dokumentation som visar att du har ett flyg från USA och tänker använda det. Det skulle troligen hjälpa dig att inte lämna USA precis på den 90: e dagen. Allt som gör att det ser ut som om du försöker stanna längre i USA kommer att försvaga ditt ärende.
  • svaret ges 18.01.2017 23:21