What kan orsaka att en ersättningsfläkt för luftkondensorfläkt endast körs i 3 minuter?

2

Just ersatt en GE 5KCP39FG kondensorfläktmotor med en AC Smith FSE1026SF. VVS-kontorsförsäljningen berättade för mig att det var rätt och gav mig en partners valkondensator 01-0085 för att matcha.

Gamla motor 3 trådar och ingen reversibel kontakt. Nya motor 4 trådar (brun / vit är ny tråd) och har backplugg. Tog bild av gammal motorinstallation och bekräftad vid HVAC-motförsäljning hur man slår ny motor. Old Black är ny Svart (går till pluggmodul på kondensorram, Old Yellow är ny vit (Går till 4 prong på kondensatorn), Old Brown är nybrun och brun / vit (går till 2-polig fläkt på kapacitorn), blå från kondensorn chassi (går till 3 stång HERM på kondensator).

Slå på electricty och AC och allt började som en champ i ca 3 minuter då fläkten skär ut och jag märkte att fläktmotorn var väldigt het. Det var också inte nära de varvtal som jag minns.

Så jag föll. Tog av sig brunt och vitt och slog på el. Kondensorn avfyrade, men ingen fläkt. Touched Brown / White till kondensator och fläkt startade. När det snurrade jag orörda Brown / WHiite och varvtalet ökade till full hastighet, skära sedan ut efter 2 minuter på grund av uppvärmning av motorn.

Sista föremålet. När man jämför motorinformation är all information mellan de två desamma utom för strömstyrka. Gamla motorn var 1,4, ny motor är 2,0.

Vad kan jag göra och är det motorns effekt?

    
uppsättning James Brewster 18.08.2012 18:29

1 svar

3

Jag hade en kondensator ersatt en gång. Allt verkade fungera bra, tills 5 minuter efter att killen gick kvar, då fläkten överhettades och stoppades. Jag kunde inte få honom att komma tillbaka, så jag undersökte och fann att han hakade ledningarna till kondensatorn bakåt; fläkten var ansluten till "run" -stången på kondensatorn och motorn till "fläkt" -spaken. Jag bytte tillbaka den och det har varit bra sedan dess.

    
svaret ges 31.10.2012 19:05