Vad är det bästa sättet att lagra oanvänd sushi ris?

7

Låt oss säga, jag vill bara göra 1 sushi rulle just nu. Finns det ett bra sätt att lagra resten av riset för morgondagens rullar? Och vad sägs om att lagra nori?

    
uppsättning skootergrrl 17.07.2010 14:52

3 svar

5

Jag håller inte med Manne om att lagra ris. Om du kyler det du inte använder, kan långkornigt ris användas för en rissallad (som pasta sallad) eller stekt ris. Du kan kanske använda kortkornigt ris i en rispudding.

Men när ättik och socker läggs till för att göra sushi ris - jag skulle inte försöka spara det för sushi - det kommer inte att ha samma konsistens nästa dag, och jag tror verkligen inte att det skulle fungera . Du skulle vara bättre att göra en grönsaksrulle eller två med rester och chill det för nästa dag.

Jag är inte säker på om jag kan återanvända kvarvarande sushi ris där konsistensen inte var ett problem ... kanske en risbaserad gryta?

När det gäller nori - använder jag en zip-top väska, och komprimerar luften ut och har inte haft några problem.

    
svaret ges 17.07.2010 17:05
6

Lagring av kokt ris är i allmänhet inte en bra idé.

Med höghaltigt stärkelsinnehåll i ris är det helt enkelt en utmärkt växande mark för bakterier. Lägg till det här faktum att okokt ris kan innehålla sporer av Bacillus Cereus, som när de groddar till bakterier kan leda till matförgiftning som orsakar kräkningar och diarré.

Bacillus Cereus sporer kan överleva matlagning, så när ris lämnas för att kyla kan de groda och börja multiplicera i riset. Det är inte själva bakterierna som är farliga, men ett giftämne som de producerar. Detta toxin försvinner inte från uppvärmning.

Om du vill lagra riset, se till att kyla det verkligen snabbt och förvara det i kylskåpet i högst en dag. Personligen gör jag det aldrig och bara lagar så mycket ris som jag behöver.

Anecdotal: En vän som arbetar på en stor sushi-kedja i London berättade nyligen för mig att de under fyra eller fem år hade en incident med bevisad matförgiftning i en av deras många restauranger. Källan till matförgiftningen var inte fisken, men faktiskt riset som stod för länge.

Förvaring nori Jag vet inte mycket om, men om du förseglar den i en lufttät väska och håller den torr ser jag inga problem med det.

    
svaret ges 17.07.2010 15:15
2

För ett annat tag har jag lagrat kryddat sushi ris (Nishiki) i några dagar i kylskåpet, uppvärmt det i mikrovågsugnen och haft acceptabla resultat. Konsistensen är inte riktigt likformig, fluffig eller sammanhängande, men det kan fortfarande göra en anständig middag med ett par uns fisk från din monger.

När det gäller livsmedelssäkerhet , och talar som en biolog som odlar mikroorganismer för ett levande, kommer matlagning av riset (kokande) att döda de allra flesta bakterierna. Inte allt, men den enda matlagningsmetoden som verkligen bryr sig om äkta sterilitet är konservering. Om du inte lämnar ditt ris i farozonen (inte den riskzonen, eller # ) under en mycket lång tid, mängden bakterier som överlevde (få), vakna (färre) och reproducera kommer att vara försumbar.

Köp i princip en kyltermometer och se till att du håller den tillräckligt kall (2-4 ° C eller 35-39 ° F). Inte bara för detta, men för all din mat.

    
svaret ges 06.08.2013 03:29
Senaste kommentarerna

Det bästa du hittar för att lagra sushiris bort från soba. Vad är det bästa sättet att lagra den extra riktigt heta kvarvarande delen? Du tycker att avfrostning av babymat är vettigt. Och räkor, lök, tomat wasabi, avokado och hackad persilja tenderar att vara tillräckligt för att hålla i en Ziploc-påse och hålla ditt nästa parti igång. Vem äter räkor i dag och vad gör denna extra bambu takeaway-portion för hans hälsa? Den här återanvändningen av babyen är så lite att vi tycker att den borde... Läs mer