Är bakpulver det bästa exfolierande?

Exfoliering är en viktig del av en bra hudvårdsrutin och bör inte hoppas över. Även om det finns många sätt att exfoliera, faller alla exfolieringsmetoder in i två allmänna kategorier - kemisk peeling eller fysisk peeling. Kemisk peeling använder syror som glykol eller salicylsyra eller enzymer som papaya för att lösa upp döda hudceller. Dessa peelingredienser kan till och med tränga in i porerna för att ta bort olja och döda hudceller från insidan och ut. Denna typ av peeling är särskilt bra för personer som har akne eller lider av tillfälliga breakouts. Om du lider av ihållande pormaskar, är kemiska exfolierare också bäst för din hud. Kemisk peeling är också bra för anti-aging.

Fysisk peeling betyder att de döda hudcellerna som sitter på hudens yta avlägsnas genom att gnugga något mot huden som socker, slipade nötter eller med en mekanisk borste eller tvättlapp. Denna typ av peeling sker precis på det översta lagret av huden, och till skillnad från kemisk peeling tränger dessa ingredienser inte in i porerna för att rengöra dem som kemiska peelingredienser gör. När din hud är normal, inte lider av akne eller inte är alltför känslig kan du använda fysiska exfolieringsmedel, till och med några gånger i veckan. Det finns människor som till och med föredrar fysiska exfolierande ämnen eftersom de tycker om att skrubba på huden.

varför använda bakpulver som exfolierande?

Exfoliants finns i ett brett utbud av priser och vissa kan ge dig tillbaka ett vitt öre. När det kommer till DIY-ansiktsexfolierande skrubbar måste säkert en av de mest spännande vara att använda bakpulver som en exfolierande. Pinterest är fylld med idéer om hur man kombinerar natron med allt från kokosnötolja till citronsaft för att bli av med pormaskar, exfoliera eller till och med för att behandla akne. När det gäller att vara kostnadseffektiv passar bakpulver räkningen genom att vara billig och lätt att hitta och köpa.

hur man använder bakpulver som exfolierande

För att använda bakpulver som en ansikts exfolierande, blanda helt enkelt en liten mängd bakpulver i din rengöringsmedel eller kombinera bakpulver med vatten tills du har en vattnig pasta. Applicera detta på ditt ansikte och gnugga försiktigt pastan över hela ansiktet, undvik ditt ögonområde. Skölj noggrant när du är klar. Du behöver inte begränsa din användning av bakpulver som exfolierande för bara ditt ansikte; du kan använda den på armbågarna, knäna eller någon annanstans på kroppen som du känner behöver peeling.

fallet för att använda bakpulver som exfolierande

Förutom att det är lätt att använda och billigt varför skulle bakpulver vara en bra fysisk exfoliering? Beauty Brains förklarar att bakpulver är finmalt men ändå hårt vilket gör det till en effektiv fysisk exfolierande eftersom det kan ta bort döda hudceller utan att orsaka för mycket irritation i huden. Dessutom, eftersom bakpulver är en syraneutral kan det eliminera effekterna av syror och grunder (tvål) på din hud vilket är bra. Beauty Brains påpekar att bakpulver inte har några antimikrobiella egenskaper, men ändå kan hjälpa akne om du applicerar en tjock pasta med bakpulver blandad med lite vatten i ansiktet som en mask. Sammantaget ger The Beauty Brains bakpulver tummen upp som en kostnadseffektiv och icke-irriterande fysisk exfolierande.

fallet mot att använda bakpulver som exfolierande

Hudvårdswebbplatsen FutureDerm tar den motsatta synen från The Beauty Brains om bakpulver som exfolierande. I artikeln: Är bakpulver säkert att använda som exfolierande? Natalie Bell förklarar att när du blandar bakpulver och vatten får du en pasta som har ett alkaliskt pH. När du använder ett alkaliskt rengöringsmedel eller exfolierande i ansiktet, stör du faktiskt syramanteln i huden. Enkelt uttryckt vill vi faktiskt att huden i ansiktet är något surt så att det förstör skadliga bakterier, skyddar vår hud och hjälper vår hud att hålla fast i fukt. Enligt FutureDerm om du kontinuerligt skulle använda bakpulver som en exfolierande skada du faktiskt din hud istället för att hjälpa den eftersom bakpulver är för alkalisk för användning på huden.

Slutsats: Om du är fascinerad av vad du har läst ovan, prova verkligen bakpulver som en exfolierande. Men tänk definitivt på följande - bakpulver botar inte din akne och blir av med dina pormaskar permanent. Se också till att du definitivt inte överskrider det när det gäller att använda den här produkten i ansiktet. Att exfoliera för ofta med bakpulver är inte bra för din hud.