De bästa flugfiskeplatserna i Kalifornien

Med sitt milda klimat och olika geografi är Golden State välsignad med dussintals fina fiske. Här är en titt på några av de bästa.

Norra Kalifornien flugfiske

Norra Kalifornien har så många legendariska öring-, stålhuvud- och laxvatten att det är svårt att veta var man ska börja, men eftersom Redding är känt som en av de bästa flugfiskestäderna inte bara i staten utan i landet kan du lika gärna börja din resa där.

Om du vill göra mer än att flyga fisk, försök dig med forsränning på en världsklass forsränning som American River.

Andra fina norra Kalifornien fiske att lägga till i din att göra-lista inkluderar McCloud River, Fall River, Hot Creek och Yuba River.

Kalifornien berg och höga sierra flugfiske

Uppe i bergen och High Sierra finns det blåband öringvatten som Owens River, som kan delas upp i tre unika sektioner - övre, mellersta och nedre ugnen.

Även i östra Sierra ligger den legendariska East Walker River, där du kanske ser några av de största öringarna i ditt liv.

Det finns också gott om flugfiskemöjligheter nära Lake Tahoe, inklusive Truckee River, Prosser Creek, Boca Reservoir och Stampede Reservoir.

The Golden Trout Wilderness ger sportfiskare en sällsynt uppvisning vid en gyllene öring, statens sötvattensfisk. Flugfiske Cottonwood Lakes ger sportfiskare ett utmärkt tillfälle att fånga en gyllene öring.

Om du letar efter den vackraste fiskedestinationen i staten är det svårt att argumentera med Merced River i Yosemite. De kallar inte El Portal ”Montana i din egen bakgård” för ingenting.

I västra sluttningen av Sierra bryts Kernfloden - bara några minuter från Bakersfield och den uttorkade Central Valley om du kan tro det - i en trio av enastående fiske som East Walker. South Fork och Lower Kern River ger sportfiskare en chans till en sällsynt grand slam, medan North Fork Kern River ger sportfiskare ett skott på stora regnbågar ovanför Kernville.

På samma sätt som Kern ligger Kings River strax utanför en stor Central Valley-stad i Fresno. Och precis som Kern erbjuder Kings River fantastiska fiskemöjligheter för öring.

Centrala kusten och södra Kalifornien flugfiske

Närmare kusten får flugfiskare det bästa av två världar med massor av saltvatten- och sötvattensmöjligheter inom gjutområdet.

Santa Paula Creek ger sportfiskare i Ventura och södra Kalifornien en trevlig tillflyktsort, medan Central Coast är välsignad med en handfull reservoarer och små bäckar som Carmel River och San Lorenzo River.

Längre söderut har sportfiskare ett utslag av alternativ från sjöar och reservoarer till de varma saltvattensarterna som ger många möjligheter nära kusten.

Och om du har tid, kan du åka söderut till Baja California vara en av de mer givande resor som en saltvattensfiskare kan ta.