Liveaboard på barriärrevet på nyår - Boka nu eller vänta med att pruta?

4

Har haft tur med airmile flyg tillgänglighet, jag har just bokat en resa som kommer se mig i Cairns runt det nya året. Jag har gjort lite dykning i Australien innan, men aldrig Barrier Reef, så jag tycker att det här skulle vara en bra chans att prova!

När jag har talat med andra dykare tidigare om Barrier Reef, föreslår de starkt att de går till liveaboard. Skälen till det som ingår inte att spendera det mesta av tiden bara går där / tillbaka, får se det yttre revet, har mer val av dykplatser och får göra mer dyk. Allt är vettigt för mig, så jag planerar att göra en liveaboard resa.

En annan sak som folk har sagt är att i tystare tider, om du är lite flexibel kan du få några bra erbjudanden för liveaboards genom att bara vandra mellan kontoren hos de företag som driver dem och kanske även byråerna, köpslående. Jag kommer att ha lite flexibilitet på datum, så det kan vara ett alternativ, men jag är också en avancerad dykare, så jag föredrar en båt med mestadels avancerade människor istället för en som främst är nya öppna vattendykare.

Är nyår en populär tid för människor att dyka i Cairns? Och i så fall borde jag se på att boka på en lämplig båt i förväg? Eller brukar det vara en lugn tid, så jag skulle ha något val + eventuellt kunna förhandla ett billigare pris?

    
uppsättning Gagravarr 06.02.2014 13:41

3 svar

3

Om du inte är så flexibel att du kan gå hem före den 20 december eller anlända efter den 6 januari, skulle jag överväga din högsäsong och sannolikt vara full tidigt.

Från min erfarenhet av att boka fjärrdykningsplatser eller stannar i mer kända destinationer är det under semestersäsonger allting extremt packat i Asien och måste bokas ibland 6 månader i förväg eller ännu mer om du behöver en viss (billig / dyra) typ av rum eller specifika datum. Asiatiska länder har ofta mindre semester än de västra länderna och mindre långvariga semestrar ovanpå. Detta orsakar extremt översvämning av människor på internationella helgdagar som nyår, kinesiskt nyår, påsk och så vidare. det faktum att en hel del kinesiska turister på fastlandet börjar resa mycket, och också började dykning hjälper inte.

Som en indikation kan du prova nästa kommande helgdag (i detta fall påsk) och se hur många platser som fortfarande är lediga på den valda destinationen. Tänk på att revet kan vara i en bättre / sämre säsong i april än i dec / jan när det gäller väder, sikt, strömmar och temperatur.

    
svaret ges 06.02.2014 17:42
3

Vissa vänner och jag åkte till Australien under nästan samma tidsperiod för två år sedan. För att vara ärlig var dykning revet för viktigt för oss att ens tänka på att vänta tills vi kom dit. Vi bokade en 3 dagars resa genom divethereef.com , och vi kände oss som om vi fick en hel del.

Jag tror att vi betalade något som 500 USD vilket innehöll dubbla stugor på båten i två nätter, mat i tre dagar, all dykutrustning och 7-8 dykar per dag (inklusive nattdyk med chummed vatten för hajar! ). Det låter som mycket pengar, men det handlar om vad du skulle spendera bara för att stanna och äta i Sydney under samma tidsperiod så vi kände oss som om vi fick en hel del. Om jag skulle göra det igen skulle jag tänka på att spendera $ 800 för att stanna i 5 dagar på ett mindre, mer flexibelt fartyg.

    
svaret ges 04.03.2014 02:31
1

Eftersom jag nu är i Cairns, precis tillbaka från en liveaboard, är svaret - det beror på det!

Specifikt beror det på vilken resa du vill ha

Om du är ute efter en kort resa (bara några dagar), till en av de närliggande bitarna av revet och / eller du vill göra din Open Water-kvalifikation, kan du vänta. Det finns en hel del båtar inriktade på nybörjare, köra short-ish-resor och alla backpackers / turistkontor hade tecken på att erbjuda resor som avgår i princip omedelbart, med några ganska bra priser. Så länge du inte har något emot när du går, och du är lycklig med en båt så, även i jul / nyår kan du förmodligen pruta.

Men om du vill göra en längre resa riktad till mer avancerade dykare, måste du boka långt i förväg. Båten jag var på (minsta öppet vatten med erfarenhet, avancerad kvalifikation rekommenderas) som gick ut till korallhavet och ribban revet var fullbokad för runt jul / nyår i början av juni! Det fanns några avbokningar som möjliggjorde en handfull människor att boka på i oktober, men i princip behöver dessa typer av båtar boka ASAP. Personalen nämnde att deras nästa öppna plats inte är förrän i februari, över en månad bort! Om du skulle dyka upp i Cairns och försöka boka på en av dessa välbedömda avancerade båtar kommer du bli besviken.

Så, allt beror på vilken typ av dykresa du är ute efter.

    
svaret ges 02.01.2015 07:50