Är "Birdman" den första filmen för att använda den långa tekniken för händelser som inte uppträder i realtid?

13

Förutom några sekunder i början och slutet visas filmen "Birdman" som en kontinuerlig lång tagning. Den enda andra filmen jag kan tänka på är Hitchcocks 'Rope' (1946).

Men i Rope , (och i de flesta andra användningar av långa tagningar, vare sig det gäller hela filmen eller inte), händer händelserna som inträffar under den långa tagningen i realtid. (Den berömda jaktscenen från Hemligheten i deras ögon kommer i åtanke).

Därför är min fråga: Är Birdman den första filmen för att fånga sporadiska händelser i en lång tid? Eller har det gjort det tidigare?

    
uppsättning Tushar Raj 05.02.2015 08:15

4 svar

1

Även om de berättas som realtidshistorier, hade alla dessa filmer (The Rope, Slacker och Birdman) snitt mellan scenerna. I fallet med Birdman krävde mycket förberedelse och koreografi från besättningen och efterproduktionsarbetet.

Men en film som heter Russian Ark (2002) är faktiskt ett enda skott, för hela filmen. Enligt Wikipedia, "Tre försök gjordes för att slutföra skottet, de två första måste avbrytas på grund av tekniska fel, men den tredje (och sista chansen att slutföra skottet på grund av tidsbegränsningar) avslutades framgångsrikt."

                             
    
svaret ges 08.05.2015 01:15
0

Jag är inte säker på om det svarar på din fråga, men den här typen av filmning kan också ses i Richard Linklaters första film: "slak"

I grund och botten följer kameran varje tecken när han eller hon stöter på ett annat tecken och efter det börjar kameran följa ett annat tecken, vilket leder till ett annat möte, etc. Hela filmen är baserad på detta.

    
svaret ges 09.02.2015 16:38
0

I filmen el secreto de sus ojos finns en scen som börjar med en luftvy av arenan och fortsätter med aktörernas handlingar i sina platser på arenan.

Scene

    
svaret ges 23.07.2015 18:20
-1

Det finns en film som heter "Russian Ark" som sköts i Hermitage Museum i St Petersburg, Ryssland. Jag tror att hela saken är en lång tid .. spänner över flera timmar

    
svaret ges 25.05.2015 06:40