Varför slår de aldrig gravitationen bort?

20

I Star Trek verkar det som om de nästan alltid har artificiell gravitation. Tanken att inte ha det är chockerande, även om mitt 21-talets sinne relaterar det direkt till rymden. Här är några exempel:

  • Deep Space 9-episoden Melora, Dr. Bashir visar undra och förvåning att vara i en liten gravitationsmiljö. (Han hade verkligen aldrig varit utanför konstgjord gravitation?)

  • I Star Trek VI, när Klingons gravitation är inaktiverad, hänvisar de till sig själva som hjälplös. (De har aldrig utbildats för detta?)

  • I TNG-avsnittet Etik blir Worf allvarligt skadad, för att något som en fat, föll på honom i lastbåten. (Kunde inte gravitationen minskas i lastfacket minst?)

  • I TNG-episoden Hollow Pursuits har Barclay problem med sin anti-gravity-enhet. (Varför inte bara stänga den artificiella gravitationen?)

Den enda förklaringen jag kan tänka är att av någon anledning krävs artificiell gravitation för rymdresor, men finns det någon kanonisk förklaring till varför de klamrar sig så häftigt mot gravitationen?

Jag letar efter en universums förklaring. Jag är också nyfiken på varför gravitationen genereras sällan, men det kan vara en annan fråga.

    
uppsättning Daniel 14.09.2015 19:13

1 svar

20
  • I TOS: Doomsday Machine ser vi en förkrossad, nästan förstört USS Constellation. Tyngdkraften fungerar fortfarande.
  • I TNG: Booby Trap ser vi ett fartyg som har varit i en energidräneringsmiljö i århundraden. Tyngdkraften fungerar fortfarande.
  • I ENT: Broken Bow ser vi Mayweather exploaterar företagets "sweet spot" : en del av fartyget där den totala gravitationskonfigurationen kräver ett område där tyngdkraften reverseras. Han säger "alla skepp har en."

Det här tycks tyder på att artificiell gravitation är ett lågt energisystem, svårt att inaktivera och smidigt att konfigurera. Kom ihåg att Qo'noS One slogs på ett tomt område med sina sköldar nere av en befälhavare som kände hennes system intimt; Detta är inte vanligt slagfältskador. I universum bildar detta en solid grund för gravitationen som är sällsynta.

    
svaret ges 14.09.2015 19:26