Pokerhänder (vad slår vad) – kasinospel

Spelet poker är mycket populärt över hela världen. Du vill lära dig hur man spelar poker i framtiden, men just nu är här standardhandrankingen för pokerspel som spelas med en vanlig engelsk kortlek på 52 kort (inga skämtare eller jokertecken). Dessa femkortshänder listas från de bästa till de värsta.

Royal Flush

En royal flush är den högsta raden av kort, allt i en färg: 10-JQKA. Den här handen är väldigt tuff att göra. Att få denna hand i fem-kortspoker kommer att inträffa ungefär var 649,000 händer. Vid femkortsdrag (eller videopoker) kommer det att hända ungefär var 40,000 händer.

Straight Flush

En rak spolning består av en rak, allt i en kostym. Den lägsta raka flushen är A-2-3-4-5. Spelare anser vanligtvis att den högsta raka flushen är 9-10-JQK, men tekniskt sett är en kunglig flush fortfarande en raka flush också - och är den högsta.

Fyrtal

Four of a kind är en hand som innehåller fyra av samma kort, till exempel fyra sju eller fyra knektar. Eftersom två (deuces) rankas som lägst och ess högst i poker är fyra ess de högsta fyra i ett slag. När två eller flera spelare har fyra lika, vinner de högsta fyra i ett slag. Så, fyra deuces kan inte slå några andra fyra av ett slag, och fyra ess kan inte slås av några andra fyra av ett slag.

Full House

Ett fullt hus är ett par och tre av ett slag. När två eller flera spelare innehar full hus är det tre av ett slag som avgör vinnaren. Så, aces-full (tre ess med valfritt par) slår alla andra fullhus, och deuces-full kan inte slå något annat full-house.

I ett kortspel som Texas Hold'em kan två spelare hålla en hand som tre deucer, i det här fallet kommer det högre paret att avgöra den vinnande handen.

Flush

En flush är alla fem kort av samma färg. En ess-hög flush är högre (och slår) en king-high flush, oavsett de andra korten i varje hand. När två eller flera spelare håller en flush jämförs händerna kort-till-kort tills en hand vinner (det högsta nästa kortet vinner, till exempel när A-7-6-3-2 slår A-7-5-4- 3). Två spola händer som alla är desamma (som KJ-9-4-3 i hjärtan mot KJ-9-4-3 i klubbar) resulterar i oavgjort. Ingen färg kostar en annan färg i poker.

Rakt

En rak är fem kort som alla ansluter - fem kort i rad, till exempel 7-6-5-4-3. När två eller flera spelare håller en sträcka vinner handen med det högsta startkortet, alltså en Jack-high straight (J-10-9-8-7) slår en five-high straight (5-4-3-2- A) även om de fem höga innehåller ett ess.

Triss

Tre av ett slag är vilken hand som helst som har tre av samma kort (förutom en som har tre av ett slag och ett par, vilket är ett fullhus), till exempel 2-3-7-7-7 (en uppsättning sju). När två eller flera spelare har tre lika, vinner den högsta uppsättningen (ess är högst, deuces lägst).

I ett community-kortspel som Texas Hold'em kan två spelare hålla samma tre av ett slag. I detta fall avgör det högsta fjärde kortet i handen vinnaren. Om båda dessa kort är desamma (t.ex. AAA-9-5 mot AAA-9-4), avgör det högre femte kortet vinnaren.

Två par

Två par är en hand som innehåller ett enda kort och två par kort, t.ex. 2-8-8-QQ. När två eller flera spelare håller tvåparshänder vinner handen med det högsta paret, till exempel 2-8-8-QQ som slår 3-7-7-9-9. När ett av paren är detsamma, till exempel KK-7-7-4 mot KK-5-5-A, är den avgörande faktorn nästa par. I det här fallet slog sjuerna fem.

När båda paren matchar, till exempel 6-6-4-4-3 mot 6-6-4-4-2, avgör enkelkortet vinnaren. I det här fallet vinner 6-6-4-4-3 handen eftersom de tre är högre än duucen.

ett par

Ett par är en hand med tre blandade kort och ett par. När två eller flera spelare håller ett par händer vinner det högsta paret. När två spelare har samma par, som AA-7-4-3 och AA-7-4-2, är den vinnande handen den som har näst högsta kort. I det här fallet matchar sjuarna också som fyrarna, men spelaren med de tre slår spelaren med ducken.

Högt kort

En högkortshand är en med inget som matchar, ingen rak och ingen spolning. När två eller flera spelare håller högkortshänder vinner det högsta kortet. När det högsta kortet (eller efterföljande kort) matchar, vinner det sista högsta kortet, till exempel när AK-7-6-5 slår AK-6-4-2.

Dessa händer speglar inte jokortspel. I spel med jokertecken slår ett femtal slag en royal flush. Om du vill ge poker ett försök bör du överväga att spela några gratis online pokerspel först.