Vilka är de exakta effekterna av ett intelligensband?

3

Det verkar enkelt. Om du får ett huvudband av intelligens +6 , ökar ditt nuvarande Intelligence-poäng med 6. Men jag har hört att det här inte ger medvetna poäng med retroaktivitet. Så vad gör du får?

Om du har feat Faerie Mysteries Initiate, ger +6 Intelligence dig extra hk per träff dö som en högre konstitution? Skaffar du färdighetspoäng som börjar på den nivå du fick objektet? Får dina färdigheter som skala med Intelligence en högre bonus? Eller är det bara för trollformlernas skull per dag och spara DCs?

    
uppsättning Arthaban 05.08.2017 14:39

1 svar

8

intellektets huvudband ( Dungeon Master's Guide 258) (4000+ gp; 0 lbs.) gör verkligen inte ge extra färdighetspoäng: Objektets beskrivning säger, "Denna [magic item's] förbättringsbonus tjänar inte bäraren extra färdighetspoäng När en ny nivå uppnås, använd den oönskade Intelligence-bonusen för att bestämma färdighetspoäng. " Förbättringsbonusen headband bidrag till en bärarens Intelligence-poäng påverkar emellertid bara allt annat som involverar bärarens Intelligence-poäng.

Den Greyhawk-regionala feiten Faerie Mysteries Initiate ( Drake # 319 58-9), till exempel, ger feats ägare, när passionerna upplevs, förmågan " att använda [dess] Intelligence Modifier istället för [its] Constitution Modifier för att bestämma bonus träffpunkter, "så en headband skulle påverka dessa bonus hk, men någon extra hp skulle gå vilse om headband borttagen ... och mer hp skulle fås om bäraren ersatte sitt gamla huvudband med ett huvudband med en större förbättringsbonus.

Färdighetsmodifierare för kompetens med Intelligence som deras nyckelförmåga påverkas precis som om varelsens intelligenspoäng var faktiskt högre. På samma sätt kan förstärkningsbonusen påverka en trollkarls sparade kasta likvärdiga för hans stavar och ge guiden mer bonusförklaringar på grund av ett högt Intelligence-poäng.

En annan sak förutom skillnadspunkter som inte påverkas av ett huvudband : s förbättringsbonus är bonusspråken på grund av ett intelligensresultat på 12 eller högre: "En smart karaktär (en som hade en intelligensbonus på 1: a nivå) talar också på andra språk, ett extra språk per poäng av Intelligensbonus som startperson "( spelarens handbok 12). De flesta karaktärerna börjar inte på nivå 1 med en huvudband , så ett huvudband tjänar det typiska bäraren inga bonus språk.

Obs! Innan 3,5 revision är linjen i huvudbandet beskrivning om att inte få extra färdighetspoäng frånvarande. Jag trodde att jag kom ihåg ett Sage Advice-förslag om att en varelse får kompetenspunkterna för att öka en nivå på grund av ett ökat intelligenspoäng från huvudbandet om huvudbandet användes kontinuerligt för majoriteten av föregående nivå, men jag kan inte hitta detta förslag nu. Vidare, Pathfinder beviljar kompetens rankas till bäraren-på ett helt annat sätt-av dess byte huvudband med stor intelligens .

    
svaret ges 05.08.2017 14:54