Vad händer om en utlänning hamnar i en olycka som kör min bil?

3

I utlandet kan utländska medborgare köra bilar med sin internationella förarlicens.

Min bror besöker mig här i Florida och han frågade om han kan köra min bil.

Vad skulle hända om jag gav honom - utlänning på turistvisum - tillåtelse att köra min bil, som har täckning för andra förare och han hamnade i en olycka? Eller ännu värre, skada någon och den personen stämmer honom?

Ska jag skrämma, avskräcka eller helt enkelt hindra honom från att köra min bil?

    
uppsättning Angelina 14.08.2015 05:52

1 svar

9

DET ÄR MYCKET DÅLIGT IDEA, OM DET INTE TILLFÄLLAS FULLT FÖRSIKTIGT, OCH ÄVEN ÄR KAN VARA EN MYCKET BAD IDEA OM DEN INTE ANVÄNDAS I USA.

Du måste vara helt säker på att din "täckning för andra förare" faktiskt täcker honom helt. Det kommer att finnas krav på körkort som han måste träffas (inte bara kommer han behöva ha en men kommer troligen att behöva få den med honom) och om han har haft olyckor eller domar eller vissa medicinska eller hälsofarliga villkor får han inte omfattas. Du får inte anta att han är täckt. Särskild kontroll med ditt försäkringsbolag är väsentligt och att ha sina avtal och villkor skriftligen är "oerhört klokt". Om du är "rädd" för att göra det för att de kan säga nej, kommer du att vara jämn sorriär om de avböjer omslaget efter en olycka.

Om en person inte täcks av försäkring för skada eller skada som de orsakar då kan det vara extremt dyrt värsta fall och även i extremt små accidrater kan kosta tusentals dollar.

.

Som ägare till bilen kan du dessutom vara ansvarig för kostnaden och / eller juridiska konsekvenser om han inte eller inte kan betala och kan vara juridiskt ansvarig för straff, oavsett pengar. Din profil säger att du är i USA. Jag har ingen relaterad expertis men förväntar mig att de potentiella konsekvenserna kan vara enorma. Vid ett absolut minimum bör han omfattas av relevant olycks- och ansvarsförsäkring.

Generellt försäkringsskydd för turister är en extra kostnad och han är skyldig att behöva täcka som är särskilt relevant.

Den minimikostnad han eller hon skulle kunna vara ansvarig för är fullständig ersättningskostnad för ett "uppmarknadsfordon" fordon om han hade fel i en olycka "och ovanför som kan vara ansvarig för personskador som i USA kan enkelt vara hundratusentals dollar och kanske miljoner.

    
svaret ges 14.08.2015 06:14