Did Natalie hjälper verkligen Leonard eller brukade hon bara använda honom igen?

11

Vi vet att första gången Natalie satte Leonard för att få någon (en dug som heter Dodd), hennes motivation var självisk, och hon lurade Leonard i processen.

Men när hon hjälper honom att hitta John G. han letar efter verkar det som om hon verkligen försöker hjälpa honom. Kanske gjorde hon det för att hon kände sig skyldig att dra fördel av Leonard tidigare, eller kanske (som Leonard själv gissade) av synd.

Var Natalie verkligen försökt hjälpa Leonard, eller brukade hon bara använda honom igen, kom tillbaka på Teddy för hennes pojkvän död?

Det verkar bara som för mycket av en slump att John G. vars registreringsskylt hon tittade upp var faktiskt Teddy, mannen ansvarig för sin pojkvän död. Vi vet att Natalie kände till Teddy för att hon nämnde honom i scenen där hon upptäckte Leonards tatueringar och sa att hennes pojkvän gick för att träffa en kille med namnet Teddy och kom inte tillbaka. En annan ledtråd ges när hon överlämnar körkortets uppgifter till Leonard, när hon säger att mannen såg mannen från bilden i baren där hon arbetar.

Men det är aldrig uttryckligt sagt i filmen som Natalie vet att John G. från skyltfältet och Teddy är samma person.

Kan någon peka på andra ledtrådar i filmen som kan bekräfta en av dessa två vyer?

    
uppsättning Joe 14.09.2013 16:14

4 svar

3

Det här är verkligen en bra fråga och jag kan inte göra mycket mer än att recapitulera några spekulativa saker som du kanske har ansett dig själv, men låt oss se.

Först och främst till viss del Natalie tjänar som en distraktion för att bevisa att anteckningar inte på något sätt är mindre förrädiska än minnen, genom att presenteras som "bra" samtidigt som de uppenbaras att bli mer och mer " ondska "senare och därmed motsatt Teddy . Men du är fortfarande rätt i att hon inte kunde veta om Teddy är den som har licensplåten, så det var antingen en inkonsekvens i skrivandet, att offra lite logik till syftet med en otäck uppenbarelse om Natalie s karaktär, eller vi kan verkligen hitta några motiveringar för hennes handlingar senare i berättelsen (tidigare i filmen).

Men till och med i början (av historien - senare i filmen) visade hon lite medkänsla för Leonard under sitt första besök i baren när hon skulle spela ett litet knep på honom med öl som alla hade spytt in. Hon tar öl från honom när han börjar prata om sin döde fru, eftersom hon förmodligen känner sig lite skyldig att se att Leonard verkligen har några allvarliga problem.

Och medan scenen där hon blev slagen av Leonard och avslöjade att hennes dåliga sida förmodligen inte visade henne från hennes bästa sida, var hon verkligen i slutet av sig själv vid den här tiden, med < em> Dodd jagar henne för Jimmy pengar och hon vet inte om han ska lita på Leonard eller om han hade något att göra med Jimmy em> s försvinnande. Så mycket av hennes dåliga bevahiour i denna scen kunde ses i nuvarande värme (och kanske även med avsikt att provocera ett slag från Leonard för att skylla på det Dodd ). Så jag tror även att hon inte missbruka Leonard bara av dålig vilja eller girighet, men för att hon hade allvarliga problem själv och inte ljög när hon sa att hon hotades av Dodd , även om du gör uppslaget.

Nu när Leonard anländer till sitt hus efter att ha slagit upp Dodd frågar hon verkligen ivrigt och själviskt om han dödade honom. Men då börjar hon se sina "freaky tattoos" och lär sig lite mer om sin döde fru och speciellt hans djupa känslor för henne och hans beslutsamhet att hitta mördaren, som hon säger Jag har förlorat någon också ". Och senare delar de en natt, med Leonard pratar väldigt känslomässigt om sin fru och hans hämndssökande. Och faktiskt nästa morgon Natalie säger att hon ska kolla registreringsskylten. Och jag tror att Natalie s beteende under hela besöket verkade mycket ärligt. Detta fortsätter sedan med sina ärliga förfrågningar om hans minnen av sin fru, när hon ger honom information om kretskortet i baren. (Ändå visas allt detta före avslöjandet om att hon missbrukat honom senare i filmen, så det är kanske svårt att säga på vilken väg vi helt kan lita på hennes skildring eller på vilket sätt den medvetet förvrängs för att underlätta effekten av den senare uppenbarelsen) .

Så samtidigt som det avslöjas att ha ganska dåliga intentioner senare i filmen, tycker jag särskilt att det här besöket från Leonard verkligen gav henne några känslor för henne. Om inte egentliga känslomässiga känslor för honom, då åtminstone förståelsen av hans situation och hans sökande för hämnd, kanske blandas med skuld för att missbruka honom. Så jag håller med om att hon är en mycket mer tvetydig karaktär än en (åtminstone jag) kanske tror efter att ha sett filmen bara en gång och jag skulle härleda att hon verkligen ville hjälpa Leonard när hon kollade registreringsskylten, utan att veta att hon också skulle hitta mannen ansvarig för Jimmy död.

Så medan vi kanske tror att de har blivit missgynnade av Natalie s tidigare (i att titta på order) är det väl uppenbart att hennes missbruk av honom är avslöjad. Den faktiska historiautvecklingen ses i kronologisk ordning en trevligare eller åtminstone mer tvetydig bild av hennes karaktär.

    
svaret ges 05.11.2013 03:40
1

Första gången runt Natalie är i en fix.
- Hennes pojkvän Jimmy är borta och lämnar henne med en skuld till Dodd.
- Hon ser Lenny med Jimmys bil och kläder.

Natalie väljer att använda Lenny eftersom hon vet att han har något att göra med Jimmys försvinnande. Hon nämner också att hon är en överlevande och allt hon gör här är överlevande.

Så ja, för första gången använder hon Lenny för att bli av med Dodd för henne.

She notices the Tattoos on him and Natalie understands the pain that Lenny goes through every moment of his waking life. Natalie says that she lost someone too.

Senare förstår hon den typ av smärta som Lenny går igenom. Hon associerar det med sin egen förlust (Jimmy).

Natalie känner bara namnet Teddy, hon har aldrig sett honom. Hon vet inte att Teddy är en polis under namnet John Edward Gammell. Eftersom Lenny aldrig tar ut Teddy's bild framför Natalie är hon inte i stånd att ansluta Teddy och John Gammell till att vara samma person.

She has traced the number plate to a guy called John Edward Gammell. She doesn’t know that this guy is Teddy. Lenny doesn’t check his photos so he doesn’t talk of Teddy either. Natalie has grown to like Lenny for the love he displays for his dead wife.

Natalie använder inte Lenny nästa gång. Hon hjälper honom verkligen ut. När hon får licensinformationen. Hon får honom John Gammells Pic och detaljer. Natalie vet inte att det här är Teddy. Lenny gör också den anslutningen tills han kommer tillbaka till sitt rum.

She also adds an address where he can take this John Gammell and finish the job. It’s the same address where Lenny kills Jimmy.

Den här adressen är där Jimmy gjorde erbjudanden. Det är allt vad Natalie vet. Hon har ingen aning om att Lenny har dödat Jimmy på den här platsen. Lenny kommer inte ihåg heller. Så även den plats som Natalie ger så att Lenny kan döda Teddy är rent tillfälligt.

Slutsatsen, medan Natalie använde Lenny första gången, hon andra gången hjälper hon honom, för hon känner sig ledsen för honom. Hon inser inte att Teddy och John Gammell är samma kille och är inte medvetna om att hon får hämnd.

    
svaret ges 29.09.2017 10:46
0

Jag tror att båda är sanna. Samtidigt tror jag att hon gör allt av självintresse. Har sett filmen 7 gånger (eller så) Jag är övertygad om att Natalie är en person som är ruttet till kärnan. Hon spelar absolut Leonard i varje minut, för att hon vet om hans skick och för att hon vet att han är en chans att komma ur sin ganska dåliga situation efter Jimmys död (Dodd och kanske flera andra människor som misstänks ha ansvar för det). Hon känner Teddy eftersom Jimmy känner honom också. Så jag tycker inte att det är osannolikt att hon ens känner till sin skylt. Teddy var en polis på ett undercover-uppdrag för att sätta upp Jimmy och lyckades redan få lite av hans förtroende, så jag antar att han och Leonard finns där länge. Natalie visste inte ut att Teddy var polis, men som en förmodad rivande droghandlare ställde han ett ännu större hot mot henne efter Jimmys död. Hon behövde bli av med honom.

Natalie är en kall och beräknande person - glöm inte att hon är flickvän och affärspartner till en droghandlare. Hon lugnar aldrig Jimmys död, istället ser hon fram emot att ta sig ur sin situation. Det här är där Leonard går in. Först blir hon väldigt arg på honom eftersom hon vet att han effektivt dödade Jimmy. Men mycket snart inser hon att hon är bättre att använda honom till sin fördel. Det är därför hon är väldigt trevlig på Leonard - i slutändan vet hon att det skulle hålla sig i sina anteckningar (vilket är allt som räknas). All den "vänlighet" och "medkänsla" hon visar är väsentligen falsk och bara en utlösare för att få Leonard att döda Teddy, vilket är en - åtminstone förmodad - hot mot henne.

Så varför tror jag Natalie hjälpte Leonard? Eftersom hon bidragit till att han slutligen blev av med Teddy. Hennes motiv kan ha varit långt ifrån ädel, men i slutändan kan det ge Leonards liv en tur till det bättre. Teddy hade varit förbannelsen av Leonards liv i många år och gjorde honom till en seriemördare och förmodligen hindrar honom från att söka medicinsk / psykologisk hjälp som han brådskande behöver.

    
svaret ges 10.07.2016 10:34
0

Om du börjar titta på filmen som antar att Leonard är faking, faller allt på plats. Det gör det mycket troligt att:

 • Han var inblandad i narkotikahandlare

 • Hans fru upptäckte.

 • Han anställde dem för att döda henne.

 • När det inte fungerade höll han på sig historien om att ha amnesi.

 • Använder sin erfarenhet av Sammys bedrägliga fall för att lära sig att inte göra samma misstag.

 • Stannade i karaktär, även med självtalande, för att dra av den.

 • Om Dodd inte var rädd för Leonard och visste att han var en hård kärnmördare och tidigare kunskap om honom i droghandeln, varför skulle han lämna staden "för gott"? Dodd var Jimmys chef, period.

  Högre upp i droghandeln, ska vi tro att han är rädd för en försäkringsutredare som fick hoppet på honom och slå honom upp? Han skulle skicka folk för att ta hand om Leonard om de inte visste vem han verkligen var.

  Han var tvungen att döda Lenny i slutet för att avsluta farsan och fortsätta med sitt liv - med alla pengar att tänka på dig. Alla andra som kände till sitt tidigare liv som droghandlare och som han samarbetade för att ha dödat sin fru var död.

      
  svaret ges 04.07.2017 00:27