Varifrån kommer namnen "First", "Business" och "Economy" klassen från?

12

Som sagt i titeln: var kommer namnen "Första", "Business" och "Ekonomi" klassen från? Varför de inte använde namnen "Första", "Andra" och "Tredje". När allt kommer omkring kan det vara svårt för någon som inte är bekant med engelska för att ta reda på att "Business" rankas högre än "Ekonomi".

    
uppsättning Willem Van Onsem 17.06.2015 12:16

1 svar

5

De brukade använda dessa ordinära klassnamn (första, andra, tredje), som ursprungligen lånades från tåg- och oceanfartygsklassbeteckningar. Brittiska järnvägskurser var första, andra och tredje klasser, medan ocean liners typiskt hade första, andra och styra (som i sig blev en nedsättande term som ändrades till "tredje klass", särskilt som styrning utvecklats från en omvandlad del av lastutrymme till syfte -byggda passagerarhem).

Förändringen till de moderna flygklasserna är ett exempel på eufemismcykeln och inträffade under 1960- och 1970-talet, eftersom resor i allmänhet ökade dramatiskt medan resenärernas genomsnittliga inkomster nosduckade. I USA var den primära föraren stigmatiseringen av människor i de avsnitten som kallas "andra klass" eller "tredje klass" som "politisk korrekthet" började bli en stor sak med civilrättsliga tvister. Detta ledde till att rebranding av lägre nummererade klasser av flygbolag; andra klassen, som är ett populärt val för frekventa flygblad på företagssektorn, som söker en kompromiss mellan lågkostnaden för ekonomisektionen och bekvämligheterna i första klassen, döptes till "business class", medan den största passagerarhytten innehar huvuddelen av passagerarna med billigaste biljetter (genomsnittliga Joes som går på semester, besöker familjen eller behöver bara komma någonstans på korta resplaner) kallades "coach", "ekonomi" eller helt enkelt "standard". Alla dessa villkor har överlevt åtminstone informellt, men "ekonomi" är den som ofta används av flygbolagen för att beteckna denna servicenivå.

    
svaret ges 27.07.2015 19:37