Varför var kraftkänslor aldrig reglerade av galaxen i stort? [stängd]

3

Jag undrade alltid varför Jedi och Sith fick i årtusenden att ha en så drastisk inverkan på galaktisk politik trots att de var mindre än 1% av befolkningen.

Praktiskt taget alla de största krigarna i versen har kraftfulla styrkor i konfliktens hjärta, och mycket bevis pekar på den genomsnittliga medborgaren som gör liten skillnad mellan Jedi och Sith. Varför förhindrade inte ledarna för den icke-kraftkänsliga majoriteten kraftkänslor från att organisera sig och vinna så mycket makt politiskt och annars? Efter tusentals år ser jag att statscheferna skulle erkänna farorna och ta kontroll över odling av kraftkänslor.

P.s: De enda anti-force grupperna jag känner till är Star Cabal från SWTOR MMO, och de gjordes till mer av en kriminell organisation, men någon hjälp här skulle uppskattas.

    
uppsättning Yabba 11.11.2017 21:42

1 svar

8

Republiken är beroende av Jedi som fredsbevarare

For over a thousand generations, the Jedi Knights were the guardians of peace and justice in the Old Republic.

Obi-Wan säger att Jedi var fredsbevarare i Gamla republiken, och prequel-trilogin avslöjar att Republiken inte har en ständig militär (bortsett från Klonernas armé överraskning). Så att undertrycka de människor som håller ordning bland hela republiken är ett säkert sätt att skapa en katastrof.

Och lyckligtvis är Jedi vanligtvis bra killar. De tenderar att sluta strider, snarare än att starta dem.

Sith är dolda

Innan Phantom Menace , har Sith inte sett i generationer och det var känt att vara högst två av dem. Med tanke på att det inte fanns någon form för att spåra dem och undertrycka dem.

Hur skulle du göra det ändå?

Jedi eliminerades i stor utsträckning av Order 66, vilket innebar att de ansvarade för en klonarmé, skickade dem till sina egna planeter och sedan fick dem att slå på dem. Med andra ord är det svårt att döda en hel ordning med Force-användare, och Republiken hade inte möjlighet att göra det före Clone Wars.

I Legends blev Darth Traya närmast att förstöra alla Force-användare

Riddare i Gamla republiken II: Sith Lords presenterade Första Jedi Purge . I slutet av det fanns det bara ett dussin eller så. Tvinga användarna kvar, och kraften i sig var nästan permanent förstörd.

Only a handful of us remained after the Jedi Civil War, barely a hundred in number. Then even that hundred began to disappear, in places where the Force seemed blind. The only pattern we determined [was] that when Jedi gathered, they were seen no more. At the last Jedi conclave on Katarr, the entire planet was wiped out. An entire race, destroyed… because the Jedi chose to gather there. It was only then that we realized that we were facing something far more powerful than we knew how to fight.

–Jedi Master Zez-Kai Ell

För det första utbildade Sith Triumvirate ledd av Darth Traya utbildade Sith-mördare för att söka Jedi, drog till när de samlades ihop. Vid tiden för spelet var det bara en handfull av dem kvar.

Darth Traya stördes av de två andra i Triuumverate. Hon tog namnet Kreia och blev desillusionerad och bestämde sig för att allt dåligt som hände med galaxen var resultatet av kraften, och att den bästa lösningen var att förstöra det direkt.

För att göra en mycket lång historia kort upptäckte Kreia att "The Exile" (huvudpersonen i spelet) var den enda överlevaren av ett experimentellt vapen som hade en oavsiktlig bieffekt för att skapa "ljud i kraften" och att de själva hade blivit så sår. Kreias plan var att manipulera The Exile för att skapa ett sår i Force så stort att det skulle döda varje Force-användare i hela Galaxen, eller till och med förstöra kraften direkt.

It is said that the Force has a will, it has a destiny for us all. I wield it, but it uses us all, and that is abhorrent to me. Because I hate the Force. I hate that it seems to have a will, that it would control us to achieve some measure of balance, when countless lives are lost. But in you… I see the potential to see the Force die, to turn away from its will. And that is what pleases me. You are beautiful to me, exile. A dead spot in the Force, an emptiness in which its will might be denied.

–Darth Traya to “The Exile”

Hon blev naturligtvis stoppad, och exilien (i den kanoniska ljussidan slutade) utspelades för att återuppliva Jedi-ordningen.

    
svaret ges 12.11.2017 01:57