Call av Cthulhu 6: e eller 7: e utgåvan? [stängd]

3

Jag försöker sätta ihop ett par Call of Cthulhu-spel för min lokala spelgrupp och att köra några spel på Mid South Con. Nu är jag inte bekant med systemet eller något som jag har hört äldre äventyr ställs in för att vara bakåtkompatibla. Jag vet också att den 7: e upplagan är inte ute, men jag ser att det finns snabbstartsregler.

Baserat på din erfarenhet ska jag gå med 7: e upplagan för snabbstartsregler ? eller hålla sig till 6: e utgåvan?

Vad är skillnaderna mellan 7: e och 6: e utgåvan?

    
uppsättning Philip Loyer 21.01.2014 18:00

2 svar

4

För närvarande är allt jag kan ge en åsikt utifrån en diskussion jag följde för en tid sedan. Och det blev bara för länge för en kommentar ...

Om du förstår tyska, här är den omfattande diskussionen om tyska forumet CoC-utgivare som jag nämnde ovan. Jag kommer inte ihåg alla aspekter som diskuterades där och har för närvarande inte tid att gå igenom det materialet igen för att göra en writeup här.

Om du just börjar med CoC kanske du vill börja med 6,0-reglerna för nu. Från vad jag minns är de enklare och spelare på konventioner kommer att känna till dem, om några.

När det gäller bakåtkompatibilitet med äldre äventyr:

Fram till 6,0 hade du bara några färdigheter bytt namn och mindre detaljer som skador på en pistol har ändrats.

I 7.0 har du flera nya koncept - efter att testare kritiserat flera av dem för att bryta med bakåtkompatibilitet, ansågs de vara valfria men jag är inte säker på vad det slutliga beslutet var.

7.0 ville också ge större kraft till spelarna för att påverka historien, vilket kan vara problematisk om äventyret inte är tillräckligt flexibelt.

Så, när du arbetar med befintliga publikationer måste du betala lite mer uppmärksamhet åt detaljerna med 7.0.

Med 6,0 har du också en bättre chans att få hjälp på webben eller från erfarna spelare.

Yog-Sothoth.com är en väldigt rik källa (men om skillnaderna mellan 6,0 och 7,0, är allt jag kommer ihåg en flamma-krig).

Jag tror också att det är endast möjligt att sammanställa en lista med skillnader - utan att parafrasera båda systemen nästan helt - kan antas att läsaren känner till den 6: e upplagan.

Och det kan vara mindre förvirrande för dig att hitta ett äventyr som du skulle vilja spela (en gyllene regel är att börja med ett kort och inte alltför mytosintentivt one-shot) - de flesta är skrivna på ett sätt som tillåter du ska bli bekant med dem utan att tänka på reglerna. När du har ett bra grepp om äventyret och funderat på hur du skulle presentera det när det gäller atmosfär och beskrivningar av platser och människor kan du ta tag i snabbstartsreglerna i båda utgåvorna och när du läser dem tänker på hur det skulle gälla till ditt äventyr. Således kanske du bättre kan räkna ut vilken utgåva som passar mer naturligt i din stil (eller vad du har i åtanke för det äventyret).

En annan möjlighet är att inkludera dina spelare i att fatta ett beslut, genom att prova båda reglerna. Det här är bara genomförbart om du tänker spela regelbundet.

    
svaret ges 21.01.2014 21:12
2

Använd bara 6: e (eller tidigare) upplagan - de systemskillnader du kommer in i ett spel är minimal.

Detta är ett starkt svar, men något auktoritativt genom att jag har kört CoC-spel på MidSouthCon innan! (Grundare av FORGE, stolt promulgator av Scooby Doo Cthulhu ).

CoCs skönhet som ett spel är att människor kan gå upp, förstå "percentil, rulla under!" och ta sig till det.

Om inte du specifikt vill pimp CoC 7e som din dagordning, skulle jag "använda tidigare" men med det betyder "borde inte komma in i regler detaljerna noga nog att det betyder något alls."

    
svaret ges 23.01.2014 02:28