Varför kommer Walter och Jesse inte längre i bilar till tvätten

4

Vid en tidpunkt måste Walter och Jesse komma in i tvättvagnar som lämnar sina bilar borta. Jag förstår att Hank kanske ser Walter, men varför Jesse?

    
uppsättning Guest 04.02.2016 18:01

2 svar

13

Det är inte fallet om Hank som kanske tittar på Walt, det är mer att tvättpulsen var på sin radar och känd för honom som ett potentiellt mål. Om han hade tittat på det över något tidrymd, skulle han börja märka vem som åker dit regelbundet.

Om den personen var någon, visste han att det var länk till droger och det var också en helt annan ras från de andra anställda där, då kommer det att sätta ytterligare alarmklockor i Hanks huvud och bekräfta misstankar om att något olagligt kommer på (med rätta eller felaktigt).

När Walt och Jesse kommer på baksidan av en tvättbil ser det ut som en vanlig avstängning och ger inga flaggor med någon.

    
svaret ges 04.02.2016 18:13
-1

Det är ett plotthål.

Om labbet är hemligt kan Walt säkert köra till det så ofta som han tyckte om att han hade säkerställt att han inte följdes och han tog olika vägar till och från den. Samma skulle gå för Jesse Pinkman, även om han skulle behöva vara mer omsorgsfull som han al, redo hade en polisrekord och det kunde ha varit van vid att uppmärksamma honom som en misstänkt.

Att ta dem till och från labbet skulle ha varit en förnuftig plan från början. Det skulle begränsa en synlig koppling mellan de två och labbet. Och det skulle ha gjort det lättare att upptäcka eventuella svansar eftersom hämtnings-och släppplatserna kunde placeras under övervakning före användningen. Denna mycket uppenbara del av tradecraft verkar ha blivit rymdförfattarna.

Hank var ursprungligen misstänkt för Jess Pinkman, så om någon skulle följas skulle det ha Pinkman först och sedan Walter White, om eller när någon misstanke föll på honom som involverad i drogaktivitet. Det hade varit meningsfullt att transportera åtminstone Jess från början och senare Walt då omständigheterna förändrades.

    
svaret ges 03.12.2016 23:54