Här tråd splittras i två neutrals som tar olika vägar tillbaka till panelen; är det här legit?

0

Jag upptäckte detta under ersättning av en gammal ojordad behållare med en GFCI. Jag kopplade en ljuskälla som styrdes av trevägsbrytare (två brytare) till lastsidan. Efteråt, så snart jag vred antingen växla, skulle GFCI resa. Det visar sig att en av lamporna i spåret har sin neutrala riktning tillbaka genom GFCI, men den andra spliceras till neutraler från andra lampor på samma krets som styrs av en annan strömbrytare (diagram nedan). Detta ger två olika vägar tillbaka till kryssrutan ovanför GFCI, vilket naturligtvis gör den olycklig.

Så först är det ok att få en varm tråd skicka en del av sin nuvarande tillbaka genom en annan neutral sådan? Om så är fallet, antagligen är det enklaste för mig att bara flytta ljuset från lastsidan av GFCI. Om det inte är bra, hur ska ledningarna ändras?

Super-high-tech diagram. Jag använde blå för neutralerna eftersom pappret är vit:

    
uppsättning dlf 27.12.2015 01:47

1 svar

4

Nej, det här kommer att orsaka induktiv uppvärmning om den passerar genom allt järn. Som en Romex-klämma, låsmutter, MC-kabel eller stålrör. Det kallas splittring en neutral och är verkligen dåligt utförande. Beroende på aktuell belastning kan det bli tillräckligt varmt för att starta en eld. Ändra det så snart som möjligt.

    
svaret ges 27.12.2015 02:03