Alternativ till stekfiskfilé?

1

Jag har ett recept som kräver panfrysta fiskar och mitt mål är att hitta ett hälsosammare sätt att göra det. Jag vill vara trogen mot receptet, det vill säga att jag inte vill använda brödsmulor när du bakar fiskfiléen i ugnen, jag vill att den ska lagas men är lite spröd, speciellt sidan med huden. Kan jag möjligen lätt basta det i EVOO och sedan baka det i ugnen? Kommer det att bli ungefär samma men med mindre olja? Om du har ett annat förslag eller en metod som skulle leda till ett hälsosammare alternativ, skulle jag gärna höra dem!

Redigera: Fisken är svart havsabborre

    
uppsättning Puter Gal 21.10.2015 23:10

2 svar

2

Grillning skulle vara ett bra alternativ till stekpannor, eftersom den mer intensiva värmen kommer att skarpa huden mycket mer effektivt än att baka. Det är en generellt hälsosammare matlagningsmetod eftersom maten inte sitter i olja. något fett kommer att droppa av i grillen.

    
svaret ges 21.10.2015 23:16
0

Jag baka ofta fisk som ett alternativ till stekning. Papperspapper är din vän!

Belägg din fisk med lite olivolja och krydda efter önskemål. Rikta en bakplåt eller annan lämplig pan med pergamentpapper innan du lägger kryddat fisk.

Baka i en relativt het ugn (ca 425F eller så) tills mitten av fisken flingar med en gaffel. Den exakta tiden varierar beroende på hur tjock din fisk är.

Inte bara bakning på perkamentpapper eliminerar behovet av att använda extra olja, det gör rengöringen trivial.

    
svaret ges 13.12.2015 20:27