Vilken typ av bricka eller brickbeläggning som ska användas för pretzels?

1

Jag har gjort traditionella tyska pretzels med ett luggbad, men pretzelsna tenderar att baka på bakplåtarna. Jag har provat några olika typer av brickor, alla med mindre det perfekta resultatet.

  • Non-stick beläggningar håller faktiskt i botten av mina pretzels och dra av brickorna.
  • Vissa pannor utan beläggningar reagerar synligt med lugglösningen, dvs bubbling. Tyvärr är jag inte säker på vilken metall denna panna gjordes av. Å andra sidan stannar pretzels mindre.
  • Vaxpapper sitter i den grad jag måste klippa av den.

Jag skulle vilja hitta en lösning som förhindrar att mina tassar stannar och jag inte tar in någon Teflon, metall eller papper.

    
uppsättning 2cents 06.10.2014 19:48

4 svar

1

Du kan undvika brickan helt och baka dem på ett stålstativ. Lye reagerar inte med rostfritt stål (eller med kolstål, för den delen). Det stannar lätt på stället, precis som allt annat på rostfritt, men på grund av den lilla ytan borde du kunna skilja dem.

Det andra sättet är att bara använda tillräckligt mycket bergsalt på en stålbricka så att de är för höga för att hålla fast. Men det kan innebära att du får för mycket salt inbäddat i dem.

Och som ett sista ord kanske du bara använder för mycket lut eller för stark lösning. Pretzel bakades länge innan silpater fanns, och de spredde inte kryddorna från facket.

Undvik eventuella belagda brickor (teflon, emalj) och framförallt aluminium.

    
svaret ges 06.10.2014 20:07
2

Du behöver en Silpat ! Jag rekommenderar en halv arkstorlek Silpat och en Halvplåt av rostfritt stål .

En Silpat är en silikonmatta. Det är den mest non-stick sättet att baka något, och de är ganska hållbara. Köp ett par mattor och du kan bara byta ut dem när du bakar flera satser.

Enligt folket på The Fresh Loaf bör silikonet inte reagera alls med lutet.

Aluminium reagerar illa med lut, så se till att inget du använder med lutet innehåller aluminium.

    
svaret ges 06.10.2014 19:55
1

När du har dunkat degvridningarna i din alkaliska lösning, överför dem till en kylhylla så att överskottsvätskan dräneras helt från degen innan du överför dem till din bakplåt. Ge dem 5-10 minuter för att kasta så mycket av deras badvatten som möjligt.

Och oavsett vilken typ av pan du väljer att baka bakpulverna, spruta panen LIBERALLY med snabbspjäll - eller olja ner din pan - vad som helst. .. bara se till att du verkligen sprayar eller smörjer eller oljer din panna innan du överför dina lufttorkade vändningar för bakning.

Om du använder en Silpat eller annan silikonbakningsmatta, spraya den ner eller olja den också. Pretzels håller sig till metall. Pretzels håller sig till pergament. Pretzels håller inte så starkt mot silikonbakningsmattor, men de faller inte bara av dessa mattor heller. Oavsett vad du bakar på, kläd det med något - var inte blyg.

Så ... (1) inga lutpölar, & (2) spray / olja / fett i god form.

    
svaret ges 07.10.2014 00:49
-2

När du säger vaxpapper antar du att du verkligen betyder pergamentpapper (eftersom vax röker som galen i ugnen). Har du provat nonstick aluminiumfolie? Det fungerar väldigt bra för att hålla saker från att klibba. Eller hur är det med att smörja pannan eller använda keramiska pannor? De gör keramiska bakpannor (som kakor).

    
svaret ges 06.10.2014 19:58