Vilken typ av lesbisk är du? etiketter och typer

Vet du vilken typ av lesbisk du är? Visste du att det fanns olika varianter av lesbisk? Vissa människor tar dessa etiketter ganska seriöst. Andra gillar att skämta om dem. En nyligen ut lesbisk var ganska förvirrad av alla dessa etiketter. Här är vad hon hade att säga.

Vilken typ av lesbisk är jag?

Kära Kathy:
Hej, jag håller på att komma ut och någon frågade mig vilken typ av lesbisk jag var. Jag visste inte. Jag är inte säker på vad alla dessa termer betyder. Jag vet inte vilken stenslakt, mjuk slakt, slakt, läppstift lesbisk, chapstick lesbisk, sportdyk, etc. Dessa var de termer som de bad mig att beskriva mig själv som. Vad menar dem? Jag undrar också om det är viktigt att ha en etikett, eftersom jag bara vill vara jag. Jag trodde att det var det som kom ut handlade om. Tack.
Förväxlas

Kära förvirrad,
Medan en etikett som "Lipstick Lesbian" kan vara meningsfull och bemyndigande för vissa kvinnor, skulle andra hellre inte klassificera sig så snävt. Vissa dagar kan de bära läppstift, andra fotbollshjälm och axelkuddar!

Det kan vara roligt att prata om dessa etiketter, men jag hoppas att dina vänner inte tog sig själva för allvarligt. Kan någon verkligen passa in i en låda? Jag håller med, rätten att definiera oss är vad vi lesbiska och feminister har kämpat för så länge!

Förvirrad, var bara den du är! Om människor tvingar dig att välja, är det inte den typen av människor du vill hänga med i alla fall!

Är du också förvirrad?

Här är lite hjälp med några av dessa lesbiska termer:

  • Stone Butch
  • butch
  • Läppstift lesbisk
  • Sport Dyke
  • Mjuk Butch
  • Blue Jean Woman
  • Chapstick Lesbisk