How kan jag reparera en bump i ett träbord?

2

Jag satte in en skruv i undersidan av mitt skrivbord, men det var lite för länge.

Resultat : En liten stöt i överdelen och brister i lack.

Bild:

Vem vet hur man åtgärdar detta?

    
uppsättning Christoph Heike 17.02.2015 12:19

1 svar

3

Du kommer inte att få sprickan att gå iväg, åtminstone inte utan att förstöra finishens konsistens. Om kärnmaterialet är spånskiva, blir det ännu svårare. Du kan, som nämnts i kommentaren sätta något över det för att plana det, men det kommer att ta en drivkraft för att ställa den tillbaka i spol eller i närheten av spolning.

Här kommer spånskivan inte att behandla dig rätt. Eftersom det består av fina träpartiklar, när skruven går igenom, förskjuts det partiklarna och de kommer aldrig att gå tillbaka exakt som de var. Ett litet träblock med en hammare som kör på den kan utplåna det genom att komprimera partiklarna av sågspån. Det kan också göra att markerna kommer ut resten av vägen.

Om det fungerar kan du prova någon reparationsfärg för apparater för att fylla i sprickan efter att den har plättats lite eller kanske lämnar den precis som den är. Använd apparatens färg på sprickan, sätt in den och ta bort överskottet på ytan och lämna färgen i sprickan. Förhoppningsvis kommer det att dölja sprickan i viss mån.

Testa färgen på en dold yta med samma yta som du behöver reparera, om det även är lackfärgen i apparaten. Om det är så kommer det att "smälta" den befintliga finishen och ändra texturen i omedelbar närhet av sprickan. Förhoppningsvis kommer det att torka av rent utan någon förändring i ytan alls.

    
svaret ges 17.02.2015 17:39